Κ. Γρίβας: Η Τουρκία θα κλιμακώσει περαιτέρω και με γεωτρύπανα!

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι ειδικά μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και το κλίμα που διαμορφώνεται, η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Ορούτς Ρέις ακόμη είναι στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στη Κύπρο που η Ελλάδα δείχνει να την έχει εγκαταλείψει, λειτουργεί ως απόλυτος κυρίαρχος στις θαλάσσιες ζώνες. 

Η Τουρκία θα προχωρήσει και με γεωτρύπανα και η Ελληνική πλευρά πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς αλλά αντίθετα να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και να αρθρώσει μία πειστική στρατηγική αποτροπής. 

Ο κ. Γρίβας μίλησε και για τα περίεργα που σημειώνονται με τα εξοπλιστικά, ιδίως στις φρεγάτες, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραματίζει η Γαλλία αναλαμβάνοντας να ηγηθεί στο πεδίο απάντησης σε έναν βίαιο ισλαμιστικό τρομοκρατικό ριζοσπαστισμό, ο οποίος βάζει στο κάδρο και ηγέτες όπως ο Ερντογάν, κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να το δει και στρατηγικά. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail