Εκτοπισμός και αλλαγή πληθυσμού: Η Τουρκία χτίζει παράνομους οικισμούς σε χωριό Γιεζίντι στην Αφρίν

Freepen.gr - Την προηγούμενη εβδομάδα, τοπικά συμβούλια που συνδέονταν με τις τουρκικές αρχές διένειμαν εδάφη σε οικογένειες Σύριων ισλαμιστών της αντιπολίτευσης κοντά στο χωριό Μπάφλον των Γιεζίντι στην περιοχή Σαράν του Αφρίν.

Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής δημογραφικών αλλαγών στα συριακά κατεχόμενα εδάφη που ελέγχουν η Τουρκία και οι συνδεδεμένες με αυτήν ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης.

Οι έποικοι, που ήρθαν στην Αφρίν από διάφορα μέρη της Συρίας, άρχισαν να χτίζουν σπίτια κοντά στο βουνό Μπάφλον, ανέφεραν ΜΜΕ κοντά στην αντιπολίτευση.

"Τα τοπικά συμβούλια που συνδέονται με την Τουρκία μοίρασαν γη σε περίπου 70 οικογένειες", δήλωσε ο Ιμπραήμ Σέιχο, συμπρόεδρος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρίν, στο North Press.

Αυτές οι οικογένειες είναι "οι οικογένειες των ένοπλων αντιπολιτευόμενων ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίες προέρχονταν από διάφορα μέρη της Συρίας", επεσήμανε.

"Η οικοδόμηση κατοικιών κοντά στο χωριό Baflon θα χρηματοδοτηθεί και θα υποστηριχθεί από οργανισμούς που συνδέονται με το Κατάρ και το Κουβέιτ. Αυτές οι οργανώσεις έχουν δώσει 200 δολάρια σε κάθε οικογένεια", πρόσθεσε.

Με αυτά τα προγράμματα, "η Τουρκία έχει ως στόχο να εγκαταστήσει οικογένειες των αντιπολιτευόμενων ομάδων στην Αφρίν, αφού έχει εκτοπίσει τους αυτόχθονες κατοίκους της", σύμφωνα με τον Σέιχο.

Η γερμανική ΜΚΟ Welthungerhilfe έλαβε την απόφαση να σταματήσει τις εργασίες επένδυσης και αποκατάστασης σε 400 σπίτια στις πόλεις Azaz και Afrin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail