Γραφείο μεταφορών ο τουρκικός στρατός: Φορτώνει και φεύγει από πάλαι ποτέ προπύργιο των ισλαμιστών

Freepen.gr - Τις τελευταίες 72 ώρες, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από δύο σημαντικές περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με νέα αναφορά από την επαρχία του Χαλεπίου, που επικαλείται το almasdarnews, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρουν τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό τους από την περιοχή του Σαρακίμπ, θέτοντας τέλος στην παρουσία τους, η οποία είχε σκοπό να σταματήσει την πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού στο Ιντλίμπ. Το Σαρακίμπ αποτέλεσε επί χρόνια προπύργιο των ισλαμιστών στην περιοχή.

Οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις έφεραν αρκετά φορτηγά μεταφοράς για να αποσύρουν όχι μόνο τους στρατιώτες τους, αλλά και τον βαρύ εξοπλισμό τους που βρίσκεται εκεί για αρκετούς μήνες.

Όπως και η αποχώρησή τους από τα άλλα παρατηρητήρια που πολιορκούνται από τον αραβικό στρατό της Συρίας, τα τουρκικά στρατεύματα πιθανότατα θα χρειαστούν λίγες μέρες για να εκκαθαρίσουν την περιοχή πριν οι τελευταίες δυνάμεις τους εγκαταλείψουν το Σαρακίμπ.

Με την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το Παρατηρητήριο του Σαρακίμπ, η συριακή κυβέρνηση θα έχει πλέον πλήρη πρόσβαση στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των γύρω περιοχών κοντά στη στρατηγική εθνική οδό Μ-5.

Πριν από αυτή την αποχώρηση, οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους από το Παρατηρητήριο τους στην περιοχή Ρασίντιν 5, στα δυτικά προάστιο της πόλης του Χαλεπίου, όπως σημειώσαμε πρόσφατα στη Freepen.gr.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail