Κούνησε μπαϊράκι ο γαμπρός του Ερντογάν: Ο Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών της χώρας, επικαλούμενος λόγους υγείας, σύμφωνα με δήλωση στο λογαριασμό του στο Instagram την Κυριακή.

Η απρόσμενη παραίτηση του Albayrak ήρθε λίγο μετά που ο Ερντογάν έπαυσε τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Murat Uysal, και τον αντικατέστησε με έναν πρώην υπουργό οικονομικών, Naci Ağbal, καθώς η τουρκική λίρα χτύπησε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Albayrak, 42 ετών, ο οποίος υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας από τον Ιούλιο του 2018, ανέφερε στη δήλωσή του παραίτησης: "αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω το έργο μου ως υπουργός που έχω επιτελέσει για πέντε χρόνια για λόγους υγείας". Είπε ότι θα περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Μεταξύ 2015 και 2018 ο Αλμπαϊράκ υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail