Δόλιοι Αζέροι! Μεταμφιέστηκαν σε Αρμένιους στρατιώτες κι εκτέλεσαν ιατρό που πήγε να τους βοηθήσει

Freepen.gr - Ένα ασθενοφόρο που μετέφερε έναν τραυματισμένο στρατιώτη από την πρώτη γραμμή έπεσε σε ενέδρα από στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν στο Artsakh, και ο Αρμένιος στρατιωτικός ιατρός, Sasha Rustamyan πυροβολήθηκε, δήλωσε ο Πρύτανης του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Ερεβάν Armen Muradyan, σύμφωνα με το armenpress.am.

Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν ήταν μεταμφιεσμένα με αρμενικές στρατιωτικές στολές και όταν οι Αρμένιοι γιατροί τους είδαν σταμάτησαν το ασθενοφόρο. Στη συνέχεια, ο Sasha Rustamyan, στρατιωτικός γιατρός, βγήκε από το ασθενοφόρο και τους πλησίασε για να δει πώς μπορεί να βοηθήσει, μόνο για να σκοτωθεί από αυτόματο πυροβόλο όπλο. Η ομάδα σαμποτάζ του Αζερμπαϊτζάν άρχισε στη συνέχεια να πυροβολεί προς το ασθενοφόρο, το οποίο συνετρίβη σε ένα φαράγγι.


"Η αποστολή του Sasha Rustamyan δεν παραμένει ημιτελής: παρά τα πολλαπλά τραύματα, ο τραυματισμένος στρατιώτης στο ασθενοφόρο και ο οδηγός επέζησαν", δήλωσε ο Muradyan.

Ο Rustamyan, απόφοιτος της Σχολής Στρατιωτικής Ιατρικής του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν, θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένας "καλά εκπαιδευμένος αξιωματικός και γιατρός πιστός στον όρκο του" δήλωσε ο κοσμήτορας Vardan Tsaturyan.

"Ο γιατρός μάχης που έσπευσε να παράσχει βοήθεια θα παραμείνει για πάντα ένας αθάνατος ήρωας στην ιστορία του αρμενικού λαού", δήλωσε ο Muradyan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail