Ο πρόεδρος του Αρτσάχ λέει την τραγική αλήθεια: Δεν είχαμε σύγχρονα όπλα στο Καραμπάχ να πολεμήσουμε!

Freepen.gr - Ο Arayk Harutyunyan, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καραμπάχ, δήλωσε ότι ο στρατός Άμυνας του Artsakh στο Καραμπάχ δε διέθετε τα τεχνολογικά προηγμένα όπλα που απαιτούνται για να νικήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

"Δεν υπήρχαν σύγχρονα όπλα στο Καραμπάχ και οι ένοχοι σε αυτό θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη", δήλωσε ο Harutyunyan, σε συνέντευξή του στο Sputnik Armenia.

Σύμφωνα με τον ίδιο "τα αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στον αμυντικό στρατό στο Καραμπάχ και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο αρμενικός στρατός δεν κατασκευάζει παρόμοια όπλα".

Είπε: "Όλοι όσοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης τις τελευταίες δεκαετίες θα φέρουν την ευθύνη γι' αυτό".

O Harutyunyan τόνισε ότι "to Καραμπάχ ήταν στην πραγματικότητα σε πόλεμο όχι μόνο με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και με την Τουρκία και μαχητές από τη Μέση Ανατολή. Οι στρατιώτες και οι εθελοντές των αμυντικών δυνάμεων του Καραμπάχ πολέμησαν εναντίον τους".

Σύμφωνα με πληροφορίες του οργανισμού, η ηγεσία της Δημοκρατίας του Καραμπάχ διεξάγει επί του παρόντος διαβουλεύσεις με πολιτικές δυνάμεις, στρατιωτικούς ηγέτες και πρώην ηγέτες στο Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον Harutyunyan, "ο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι επιλογή. Πρέπει να ενώσουμε και να εξετάσουμε όλες τις αποφάσεις".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail