Άλλη μια ανατροπή: Η Σαουδική Αραβία χορηγεί άδεια στα φορτηγά της Συρίας να εισέλθουν στη χώρα

Freepen.gr - Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής εξαγωγών στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Δαμασκού, Fayez Qassuma, δήλωσε ότι πριν από περισσότερες από τρεις εβδομάδες, τα συριακά φορτηγά φορτωμένα με Συριακά αγαθά είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την Al-Watan, ο Qassuma δήλωσε ότι το Ριάντ έλαβε την απόφαση να χορηγήσει σε έναν οδηγό από τη Συρία βίζα εισόδου για να διασχίσει τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας.

Όσον αφορά τα όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με την είσοδο 300 φορτηγών φορτωμένων με Συριακά εμπορεύματα στη Σαουδική Αραβία πριν από τρεις ημέρες, ο Qassuma επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός είναι υπερβολικός, εξηγώντας ότι τα φορτηγά που εισέρχονται καθημερινά είναι λιγότερα από αυτά.

Τα συριακά φορτηγά εισέρχονται συνήθως στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας για τη μεταφορά συριακών αγαθών, αλλά σε μερικά επιτρέπεται η είσοδος στη Σαουδική Αραβία με ειδικές άδειες.

Γενικά, όταν πρόκειται για ξένες αποστολές, η Συρία βασίζεται στο Ιορδανικό λιμάνι της Άκαμπα τόσο για εξαγωγές όσο και για εισαγωγές.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς η Σαουδική Αραβία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποδαύλιση και συντήρηση του αιματηρού πολέμου στη Συρία. Αλλάζουν οι καιροί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail