Τραγέλαφος - Πούτιν: Πείσαμε την Τουρκία να μην στείλει αποστολή στο Καραμπάχ - Τα αντίθετα ψήφισε η Αγκυρα

Freepen.gr - Η Μόσχα κατάφερε να πείσει το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες που μπορούν να ανατρέψουν τις συμφωνίες για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη Russia-24.

"Όπως αναφέρεται στην ειρηνευτική αποστολή, Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία μίλησαν πάντα για τη δυνατότητα συμμετοχής της Τουρκίας στις ειρηνευτικές προσπάθειες. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι καταφέραμε να πείσουμε τους Τούρκους εταίρους μας και τους συναδέλφους μας στο Αζερμπαϊτζάν ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες που μπορούν να ανατρέψουν τις συμφωνίες μας, συνθήκες που μπορούν να ωθήσουν ένα από τα μέρη της συμφωνίας σε κάποιες ακραίες μεθόδους και ακραίες ενέργειες", δήλωσε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την πολύ βαριά κληρονομιά των τελευταίων ετών και τα τραγικά και αιματηρά επεισόδια και τη γενοκτονία που έλαβε χώρα κατά τα χρόνια του Α ' Παγκοσμίου Πολέμου.

"Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αναγνωριστεί ή να μην αναγνωριστεί. Κάποιος το αναγνωρίζει, κάποιος δεν το αναγνωρίζει. Αλλά δεν υπάρχουν θέματα για τη Ρωσία εδώ. Το αναγνωρίσαμε εδώ και πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν να προκαλέσει την Αρμενία με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στη γραμμή επικοινωνίας; Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν παραδέχτηκε επίσης αυτό καικατανοηθεί. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα εδώ", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.
 
Ωστόσο η εικόνα που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ είναι εντελώς διαφορετική. Την Τρίτη, το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το μνημόνιο που του παρουσίασε η κυβέρνηση για να επιτρέψει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι "εγκρίθηκε μνημόνιο που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Αζερμπαϊτζάν”.

Προηγουμένως, ένα μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου, ο Χαλίλ Οζκάν, δήλωσε ότι "εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν, θα αναπτυχθούν σε περιοχές που καθορίζονται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με το Μπακού".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail