Η Τουρκία σταμάτησε νηοψία του Γερμανικού Ναυτικού σε πλοίο έξω από τη Λιβύη

Freepen.gr - Ο γερμανικός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία εμπόδισε τις δυνάμεις του να κάνουν νηοψία σε πλοίο το οποίο ήταν ύποπτο ότι μετέφερε όπλα προοριζόμενα για τη Λιβύη.

Επικαλούμενο τον Γερμανό στρατιωτικό εκπρόσωπο, το Reuters ανέφερε ότι ο γερμανικός στρατός ανέβηκε στο φορτηγό πλοίο, αλλά εμποδίστηκε να ψάξει το σκάφος αφού η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Γερμανοί στρατιώτες από τη φρεγάτα ΑΜΒΟΥΡΓΟ επιβιβάστηκαν στο τουρκικό σκάφος, Rosalina-A, αφού υποψιάστηκαν ότι το σκάφος μετέφερε όπλα σε λιβυκή πόλη-λιμάνι.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε αμέσως για την έρευνα από τον γερμανικό στρατό, υποστηρίζοντας ότι ήταν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς το Rosalina-A φέρεται να μετέφερε τρόφιμα και χρώματα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail