Νέος χάρτης δείχνει τα εδάφη που περνούν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Η τριμερής συμφωνία Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, Αρμενίας και Ρωσίας τέθηκε σε εφαρμογή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση του Μπακού για τη κατάληψη της στρατηγικής πόλης Shushi στο νότιο τμήμα της αμφισβητούμενης περιοχής.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Αζερμπαϊτζάν θα παραδοθεί ένα μεγάλο κομμάτι Καραμπάχ, εκτός από τις περιοχές που έχουν ήδη καταλάβει τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Jebrayil και Shushi.

Η συμφωνία θα δει επίσης τη Δημοκρατία του Καραμπάχ να παραδίδει την περιοχή Lachin, η οποία ήταν μια περιοχή που στόχευαν σε μεγάλο βαθμό οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά την τελευταία εβδομάδα των μαχών.

Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη, η συμφωνία σίγουρα δεν είναι εδαφικά υπέρ της Αρμενίας, καθώς η Δημοκρατία του Καραμπάχ θα περιοριστεί σε μια μικρή περιοχή.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι χιλιάδες πολίτες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, αλλά θα βρεθούν να ζουν κάτω από το Αζερμπαϊτζάν και όχι τη Δημοκρατία του Καραμπάχ.

Η κίτρινη περιοχή στο νότο είναι τα εδάφη που κατέλαβαν οι Αζέροι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι πράσινες περιοχές είναι εκείνες που θα παραδώσουν οι Αρμένιοι στους Αζέρους και η μωβ περιοχή είναι ό,τι απομένει στο αυτόνομο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αναλυτικά ο χάρτης από το IWN - Islamic World News



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail