Η Γαλλία θέτει εκτός νόμου τους Γκρίζους Λύκους μετά την καταστροφή του αρμενικού μνημείου

Freepen.gr - Η Γαλλία πρόκειται να απαγορεύσει το γνωστό τουρκικό υπερεθνικιστικό κίνημα, γνωστό ως Γκρίζοι Λύκοι, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τζέραλντ Νταρμανίν, ανέφερε το France 24.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την καταστροφή ενός μνημείου για τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων το 1915 την Κυριακή από μέλη της ομάδας.

Το National Armenian Memorial Centre στην πόλη Decines-Charpieu έξω από τη Λυών ζωγραφίστηκε με τα γράμματα "RTE", τα αρχικά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κίτρινο χρώμα και τις λέξεις "Γκρίζοι Λύκοι".

Η διάλυση των Γκρίζων Λύκων θα τεθεί στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, ανέφερε ο Darmanin ανέφερε σε γαλλική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

"Αυτή η ανυπόφορη βεβήλωση... είναι ένα συμβάν από μια σειρά εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό Γάλλων πολιτών αρμενικής καταγωγής", ανέφερε σε δήλωσή της η Committee Defence of the Armenian Cause.

Στις 30 Οκτωβρίου, μια ομάδα περίπου 250 ατόμων πραγματοποίησε πορεία, φωνάζοντας απειλές κατά των Αρμενίων, στο Vienne και στο Décines-Charpieu, και οι δύο κοντά στη Λυών. Η ομάδα εμφάνισε το σήμα του χεριού του λύκου που χρησιμοποίησαν οι Γκρίζοι Λύκοι και φώναξε απειλές όπως "θα σκοτώσουμε τους Αρμένιους".

Επίσης με μαχαίρια και σφυριά χτύπησαν φιλο-Αρμένιους διαδηλωτές την ίδια μέρα και μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Βιέν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail