Μεγάλη κλιμάκωση στη βόρεια Συρία με αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τους ισλαμιστές της Τουρκίας

Freepen.gr - Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες στη βόρεια περιοχή της Συρίας, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) κοντά στην Ain Issa.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυβερνείου της Αλ-ρακά, οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προτρέποντας τις τελευταίες να επιστρέψουν πυρά βόρεια της Ain Issa.

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μαχητές συνέχισαν τις επιθέσεις τους για μια περίοδο 72 ωρών, με αποτέλεσμα πολλές απώλειες για τα στρατεύματά τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού νεκρών μαχητών που έμειναν σε πεδίο μάχης τύπου "No Man's Land".

Ωστόσο, ακόμη και με την προσωρινή εκεχειρία, φαίνεται ότι ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικοί μαχητές τους είναι νεκροί που στοχεύουν τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις στην Ain Issa και ενδεχομένως πιέζουν να καταλάβουν την πόλη.

Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν ήδη εντοπιστεί σε αυτήν την περιοχή τις τελευταίες 72 ώρες, καθώς έχουν πραγματοποιήσει σποραδικές επιθέσεις εναντίον των SDF και του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA).

Την Τρίτη, ο Συριακός Αραβικός στρατός κατέρριψε ένα τουρκικό drone που προηγουμένως επιτέθηκε στις δυνάμεις του στην ύπαιθρο της Ain Issa.

Ενώ ο Συριακός Αραβικός στρατός δεν συμμετέχει στις συγκρούσεις, παρακολουθεί στενά την κατάσταση, καθώς οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία επιτίθενται σποραδικά στα στρατεύματά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail