Ο απλός λόγος που άλλες χώρες μείωσαν τα κρούσματα ενώ η Ελλάδα όχι

Γιατί χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία μείωσαν τα κρούσματα τους σημαντικά χωρίς να εφαρμόσουν γενικό απαγορευτικό όπως η Ελλάδα; Γιατί μάλιστα τα μείωσαν περισσότερο από την Ελλάδα; Αυτό αναρωτιέται το Βήμα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κώστας Κουτσουρέλης (fb)

Η απάντηση είναι απλή: διότι η αποτελεσματικότητα του γενικού λοκντάουν ως μέσου καταπολέμησης της πανδημίας ΔΕΝ επιβεβαιώνεται από τα εμπειρικά δεδομένα. Αντιθέτως, οι χώρες που το εφάρμοσαν είχαν και έχουν πολύ προβληματικά αποτελέσματα. 

Το λοκντάουν είναι βολική λύση για κυβερνήσεις όπως η δική μας, που ενδιαφέρονται δηλαδή για την επικοινωνία και όχι για την ουσία του πράγματος. Και πρέπει να ομολογήσει κανείς ότι στον τομέα αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει θαύματα. Το καλοκαίρι έβγαλε όλο τον στόλο 100 μίλια ανοιχτά του Καστελλόριζου για να εμποδίσει τάχα τους Τούρκους να κάνουν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τώρα οι Τούρκοι αλωνίζουν στα 6 μίλια και ουδείς ασχολείται... 

Έτσι και με τον κορωνοϊό και τις γενικές απαγορεύσεις. Με αυτού του είδους τον τυφλό ακτιβισμό για το θεαθήναι το Μαξίμου (και οι ειδικοί, φευ, που του κάνουν λεζάντα) πουλάει στην κοινή γνώμη "αποφασιστικότητα", "έγνοια", "φροντίδα" και τα τοιαύτα. Κοινώς: σανό.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail