Ευρωβουλευτές καλούν για πανευρωπαϊκή απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων»

Επιστολή Ευρωβουλευτών προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής κ. Josep Borrell, στάλθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ - S&D), καλώντας σε απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και κατ' επέκταση από τα κράτη-μέλη, της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» και οποιωνδήποτε εξαρτώμενων της οργανώσεων.

Την επιστολή συνυπέγραψαν 33 Ευρωβουλευτές από 6 διαφορετικές πολιτικές ομάδες (EPP, S&D, RE, Greens, ECR, GUE/NGL), προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες (όπως Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο κ.ά) και με σημαντικά αξιώματα, περιλαμβανομένων Προέδρων και Αντιπροέδρων Επιτροπών, Αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και Πολιτικών Ομάδων κ.ά.

Οι Ευρωβουλευτές στην επιστολή τους αναφέρονται στην μακροχρόνια δράση των «Γκρίζων Λύκων», μιας τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης, που υποκινεί κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους και συμμετέχει σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός Τουρκίας και με έντονη δράση σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ. Γι’ αυτό και οι Ευρωβουλευτές με αφορμή την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην Γαλλία, καλούν τον Ύπατο Εκπρόσωπο και όλα τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν άμεσα στην απαγόρευσή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επειδή όπως τονίζουν, τέτοιες οργανώσεις στρέφονται ενάντια στις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες.

Ακολουθεί ο κατάλογος των Ευρωβουλευτών (κατ’ αλφαβητική σειρά) που συνυπόγραψαν την σχετική επιστολή:

ALFONSI François
ASIMAKOPOULOU Anna-Michelle, Vice-Chair BISCHOFF Gabriele, Vice-Chair
BOURGEOIS Geert
BRUNET Sylvie, Vice-Chair
CHRISTOFOROU Lefteris
CICUREL Ilana
FOURLAS Loucas
FRAGKOS Emmanouil, Vice-Chair
GEORGOULIS Alexis
GUILLAUME Sylvie
HEIDE Hannes
INCIR Evin, Vice-Chair
KAILI Eva
KEFALOGIANNIS Manolis, Chair
KÖSTER Dietmar
KYMPOUROPOULOS Stelios
KYRTSOS Georgios
LOISEAU Nathalie, Chair
MAUREL Emmanuel, Vice-Chair
MAVRIDES Costas, Chair
MEIMARAKIS Evangelos-Vasileios
MÜLLER Ulrike, Chair
PAPADAKIS Demetris
PAPADIMOULIS Dimitrios, Vice-President
RIES Frédérique, Vice-Chair
SCHIEDER Andreas, Chair
SCHOLZ Helmut
SPYRAKI Maria, Vice-Chair
STEFANUTA Nicolae, Vice-Chair
VOLLATH Bettina, Vice-Chair
VOZEMBERG Elissavet, Vice-Chair
WEIMERS Charlie

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail