Η Τουρκάλα είπε αυτό που φοβόμασταν: Η Ελλάδα είναι που παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας!

Freepen.gr - Και ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλέει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σε κοντινή απόσταση από τη νήσο Ρόδο, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται μέσα από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας καθώς επίσης και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμμαχικές συνθήκες. Η εκπρόσωπος συνεχίζει λέγοντας ότι η Τουρκία σέβεται τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων της και πως τάσσεται υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας με όλες τις χώρες αλλά οι δραστηριότητες της Ελλάδας αυξάνουν τις εντάσεις.

Η Τουρκάλα αξιωματικός έκανε λόγο για 42 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, επτά παραβιάσεις της χωρικής θάλασσας της Τουρκίας και 15 παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη το μήνα Οκτώβριο καθώς επίσης και 192 πλόες στρατιωτικών ελληνικών πλοίων σε νησιά που κανονικά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Στην ιστοσελίδα μας είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι αυτή η τακτική των τουρκικών παραβιάσεων παραμένει αναπάντητη κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της χώρας μας καθώς επίσης πως η Τουρκία θα είναι αυτή η οποία θα βγει και θα ισχυριστεί ότι οι Έλληνες είναι οι παραβάτες και οι Τούρκοι αυτοί οι οποίοι πραγματοποιούν τις αναχαιτίσεις. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail