Κορωνοπαγίδα τα δικαστήρια με μεγάλη συρροή εργαζομένων και κοινού

Επιστολή της Ενωσης Εισαγγελέων στους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης καθώς επίσης τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ επισημαίνει το πρόβλημα της συρροής πολλών ανθρώπων στα δικαστήρια της χώρας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η πρακτική της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών δικαστηρίων της χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αποφυγή επιβράδυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης ενώ μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό».

Αριθμ. Πρωτ. 191 – 24/11/2020

ΠΡΟΣ

-κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

-κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

-κ.ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Ο.Δ.Υ

Κοιν.

-κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

-κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

      Αξιότιμοι κύριοι,

          Σε συνέχεια των από 1 και 4/11/2020 επιστολών  μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της επί τρεις εβδομάδες  πλήρους λειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας, εν μέσω σκληρών μέτρων αντιμετώπισης της  πανδημίας, όπως αυτό του περιορισμού κινήσεως των πολιτών.  

Σε ολόκληρη τη Χώρα τα Δικαστήρια λειτούργησαν τις τελευταίες εβδομάδες κανονικά, με μεγάλη συρροή εργαζομένων και κοινού, οι οποίοι δεν ήσαν εντελώς πειθαρχημένοι στις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, με αποτέλεσμα συχνά φαινόμενα συνωστισμού. 

Αντίθετα προς τα αναμενόμενα ελάχιστες δίκες προχώρησαν, ιδίως δε στα ποινικά δικαστήρια οι περισσότεροι διάδικοι ζητούσαν και λάμβαναν αναβολή εκδίκασης, για λόγους συναφείς με το πρόβλημα της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών διαπιστώθηκε, ότι η πρακτική της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών Δικαστηρίων της Χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αποφυγή επιβράδυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης ενώ μεγιστοποιήθηκε  ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό. 

Στιγμιότυπο 2020-03-03, 4.21.39 μ.μ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail