Δύο γερμανικά κόμματα ζητούν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία!

Freepen.gr - Το γερμανικό Αριστερό Κόμμα και το κόμμα των Πρασίνων υπέβαλαν νομοσχέδιο στην Ομοσπονδιακή Βουλή, προτείνοντας την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για τη μιλιταριστική πολιτική και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τη Λιβύη και τη Συρία, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η πρόταση έχει αποσταλεί στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 20 Νοεμβρίου. Αναμένεται να εισέλθει στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου για συζήτηση τις προσεχείς εβδομάδες. Το νομοσχέδιο προτείνει την αναστολή της εξαγωγής όλων των τύπων στρατιωτικού εξοπλισμού, όπλων στην Τουρκία, καθώς και την ακύρωση των προηγουμένως εγκριθέντων συμβάσεων εξαγωγής.

Τα δύο κόμματα δήλωσαν ότι η Άγκυρα επιδιώκει να διαθέτει σύγχρονα οπλικά συστήματα, ενώ στοχεύει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ανεξάρτητης στρατιωτικής βιομηχανίας. Σημείωσαν ότι δεν πρέπει να δοθεί στην Τουρκία μια τέτοια ευκαιρία, διότι μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το 2018-2019 πραγματοποιήθηκαν 33 εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Οι γερμανικές εταιρείες έχουν πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικά στην Τουρκία αξίας σχεδόν 12 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα η Αγκυρα να καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο αριθμό UAV.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail