Η Γαλλία απειλεί την Τουρκία με κυρώσεις: "καμία χώρα δεν έχει αυταπάτες για τον Ερντογάν και το καθεστώς του"

Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Κλέμεντ Μπον, αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ορισμένους τομείς της Τουρκίας λόγω των "εχθρικών" θέσεων της στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Σε συνέντευξή του στο Europe 1 και στο ραδιόφωνο Les Echoes την Κυριακή, ο Μπον δήλωσε ότι "είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων σε ορισμένους οικονομικούς τομείς", εκφράζοντας τη λύπη του για τον "εχθρικό Ισλαμισμό" της Τουρκίας στις πύλες της Ευρώπης.

Είπε ότι "όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι", συμπεριλαμβανομένων των ατομικών κυρώσεων, αναφερόμενος σε εκείνες που έχουν ληφθεί εναντίον ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων λόγω της αμφισβητούμενης εξερεύνησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, και κατέστησε σαφές, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει ότι η κατάργηση της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας είναι η καλύτερη επιλογή.

O Μπον συνέχισε, "μας δόθηκε μια ευκαιρία στην πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την Τουρκία, η οποία έστειλε μικρά σημάδια κατευνασμού ... και τώρα έχει επιλέξει για άλλη μια φορά το δρόμο της πρόκλησης και της συστηματικής επιθετικότητας ... σίγουρα θα προχωρήσουμε περαιτέρω".

Τόνισε ότι "η Γαλλία δεν είναι μόνη μπροστά στην Τουρκία", προσθέτοντας: "σήμερα δεν υπάρχουν αυταπάτες σε καμία ευρωπαϊκή χώρα για το τι είναι ο κ. Ερντογάν και το καθεστώς του".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail