Ιδιοκτήτης θεάτρου στην Πάτρα εξιστορεί την καταστροφή του λόγω κλεισίματος - Η πείνα χειρότερη του ιού

Το δικό του Γολγοθά εξιστορεί μέσα από την προσωπική του σελίδα, ο ηθοποιός Γεράσιμος Ντάβαρης, ο οποίος παράλληλα είναι ιδιοκτήτης θεάτρου στην Πάτρα. Ο κ. Ντάβαρης σημειώνει:

Είμαι ένας ιδιοκτήτης θεάτρου στην Πάτρα που η κυβέρνηση με κατέστρεψε οικονομικά με τις επιλογές της . Μου έκλεισε την επιχείρηση με το ζόρι λέγοντας μου ότι ήμουν απρόσεκτος και γιατί τα θέατρα είναι χώροι μετάδοσης του ιού, χωρίς όμως να έχει ανιχνευθεί κανένα κρούσμα σε θεατρικό χώρο. Μου έδωσε δάνεια και αναβολές ασφαλιστικών εισφορών που θα με καταδικάσουν σε οριστική πτώχευση μέσα στο 21-22 ,αλλά μου μείωσε 40% το νοίκι και το υπόλοιπο 60% δεν έχω να το καταβάλω, γιατί εδώ και 8 μήνες δεν έχω έσοδα . 

Τα εξώδικα θα αρχίσουν σε λίγο να πέφτουν βροχή. Δεν έκανε καν τον κόπο να εντάξει τους χώρους πολιτισμού σε ειδικό καθεστώς εποχιακών επιχειρήσεων ( καραντίνα Μάρτιο - Ιούνιο και Νοέμβρη με δεν ξέρω και γω ποτε) και να δώσει ενισχύσεις αντί για δάνεια. Έχασα 150 χιλιάδες ευρώ από το ΕΣΠΑ της πολιτιστικής βιομηχανίας γιατί δεν έχω την δυνατότητα να εκπληρώσω τις δαπάνες λόγω επιβαλλόμενης πτώχευσης από τους χειρισμούς του κράτους στερώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους από την πατραϊκή αγορά. Ψάχνω για δουλειά. Κάνω τα πάντα. Οτιδήποτε. Παρακαλώ κοινοποιήστε. 

Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται για τον κ. Ντάβαρη, ο οποίος σε νεώτερη ανάρτησή του σημειώνει:

Μητσοτάκη, παρότι το θέατρο μου είναι κλειστό με δική σου ευθύνη η εταιρεία τηλεφωνίας συνεχίζει να μου εκδίδει λογαριασμούς που έχουν πάει στα 600 ευρώ από το Μάρτιο. Μου έστειλε και εξώδικο... Δεν αναγνωρίζουν τους μήνες της επιβαλλόμενης αναστολής ισχυριζόμενοι ότι έχω πάρει λεφτά από το κράτος για την αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων (εδώ δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω, να γελάσω ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο). Μάλιστα ήταν και γενναιόδωροι και μου πρόσφεραν διακανονισμό, για όλο το ποσό φυσικά. Αυτά προστίθενται στα δανεικά που πήρα από το κράτος και στις ασφαλιστικές εισφορές.

Το έχουμε ξανατονίσει. Η πείνα είναι απείρως χειρότερη ασθένεια. Ο κ. Ντάβαρης είναι ένας από τους πολλούς που δε βλέπουν μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail