Ο Νικόλ Πασινιάν μιλάει για την πτώση της Σούσι: Πώς πολεμούσε ο στρατός αν την προδώσαμε;

Freepen.gr - Ο αμυντικός στρατός του Artsakh πολέμησε ηρωικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά η Shushi έπεσε επειδή οι ομάδες σαμποτάζ του Αζερμπαϊτζάν κατάφεραν να εισβάλουν στην πόλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Nikol Pashinyan κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής συνέντευξης Τύπου.

"Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Shushi παραδόθηκε. Διάβασα τη δήλωση του προέδρου του Άρτσακ ότι πάνω από 100 πτώματα έχουν ανακτηθεί από τα περίχωρα της Shushi. Εάν η Shushi παραδόθηκε, τότε υπό τις εντολές του οποίου πολεμούσαν αυτοί οι στρατιώτες; Επιπλέον, επιτρέψτε μου να σας πω ότι υπήρξε κάποια δήλωση που ισχυριζόταν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα, που έκαναν συνωμοσίες γύρω από τη Shushi. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν καλέσει τους συντάκτες αυτής της δήλωσης και προσπάθησαν να αποκτήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους συνωμότες και ποια συνωμοσία μιλάνε. Από όσο γνωρίζω ο συντάκτης αυτής της δήλωσης απέφυγε να δώσει μια απάντηση. Αν κάποιος ανακοινώσει ότι η προδοσία έχει συμβεί και έχει πληροφορίες, αλλά στη συνέχεια αρνείται να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην επιβολή του νόμου αποδεικνύεται ότι έχει συμμετοχή σε προδοσία. Αν κάποιος λέει ότι δεν εμπιστεύεται την επιβολή του νόμου, αφήστε τον να ανακοινώσει δημοσίως τι συνέβη στην πραγματικότητα. Και αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι αυτό που έχει δηλωθεί επίσημα, δυστυχώς υπήρξαν εισβολές της ομάδας σαμποτάζ στην πόλη και χάσαμε τη Shushi", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Pashinyan υπενθύμισε μια προηγούμενη δήλωση του, όταν είπε ότι στο παρελθόν κάθε συμβιβαστική επιλογή γινόταν αποδεκτή για την αρμενική πλευρά, η αζερική πλευρά την απέρριψε στιγμιαία.

"Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε αν θα μπορούσαμε ή όχι να αποφύγουμε τον πόλεμο, ναι, αν συμφωνούσαμε να παραδώσουμε 7 εδάφη συμπεριλαμβανομένης της Shushi στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά αυτή ήταν η πολιτική που θέλαμε να ακολουθήσουμε; Ο στρατός άμυνας του Αρτσάκ και η κυβέρνηση της Αρμενίας, ο στρατός μας, αποφάσισαν να δεχτούν αυτή την πρόκληση. Δυστυχώς δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Από την πρώτη μέρα πολλοί ζητούσαν να παραδοθούν εδάφη με το κόστος της διακοπής του πολέμου, αλλά σήμερα μας κατηγορούν για προδοσία για να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Ένα πράγμα πρέπει να πραγματοποιηθεί εδώ, δεν υπήρχε ουσιαστική διαφορά νωρίς ή αργά, ουσιαστικά. Ναι, η προϋπόθεση της παράδοσης της Shushi προωθήθηκε, αν όχι από την αρχή τότε στην προκαταρκτική περίοδο. Οι αρχές του Artsakh, ο αμυντικός στρατός πήρε αυτό το μονοπάτι, εφ ' όσον υπήρξε μια αλλαγή για να υπερασπιστεί και να πολεμήσει μέχρι το τέλος. Αγωνίστηκαν ηρωικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δυστυχώς ο σκοπός δεν επετεύχθη. Ναι, είμαστε υπεύθυνοι για το ότι δεν ήμασταν σε θέση μέσα σε δύο χρόνια να γεμίσουμε το κενό που δε γέμισε για δεκαετίες", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail