Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον κ. Τσιόδρα, "Σωτήρη μου";

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το ιδιότυπο σημερινό του διάγγελμα λέγοντας: "Είμαστε μια ομάδα, δίνουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα". Όχι, η κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες είναι δύο ξεχωριστές ομάδες που συνεργάζονται, η ταύτιση είναι εκ του πονηρού για να καλύψει τις αβελτηρίες της κυβέρνησης, μέχρι σήμερα. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Στον δημόσιο λόγο δεν υπάρχει «Σωτήρης» κ. Πρωθυπουργέ, υπάρχει ο κ. Τσιόδρας, η οικειότητα σκόπιμη και επικίνδυνη, γιατί καταργεί την αυτοτέλεια της Επιτροπής και του κ. Τσιόδρα, από την κυβέρνηση.

Κατηγορούσατε και ορθώς τον κ. Τσίπρα, επειδή δεν φορούσε γραβάτα, όταν εκπροσωπούσε την χώρα σε διεθνείς συναντήσεις, ουσιαστικά κάνετε το ίδιο και με πολύ αντιδεοντολογικό τρόπο.
Ο κ. Πρωθυπουργός συνέχισε: «Παίρνω μέτρα πάλι, νωρίτερα από την Ευρώπη, δεν μπορώ να περιμένω όπως εκείνοι».

Όχι, η ΕΕ πήρε πιο μπροστά τα μέτρα, όπως και την Άνοιξη, απλώς οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, τόσο την Άνοιξη όσο και τώρα. Οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας, λόγω της εξωστρεφούς οικονομίας τους, μολύνθηκαν πρωτογενώς από Κινέζους πολίτες με υψηλό ιικό φορτίο από τον Χειμώνα, με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από την χώρα μας και χωρίς να ξέρει κανείς τον ιό.

Στην χώρα μας ο πρώτος φορέας ήρθε από την Βόρεια Ιταλία, ενάμιση μήνα μετά, με εξασθενημένο φορτίο και πιο υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας. Αρχές Μαρτίου, η κυβέρνηση πήρε μέτρα και ορθώς, γιατί έβλεπε τι γινόταν στις ανεπτυγμένες χώρες, και ξέροντας ό,τι η χώρα ήταν γυμνή υγειονομικά.

Με έκπληξη άκουσα τον Πρωθυπουργό να κατηγορεί τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, ό,τι πάλι άργησαν να πάρουν μέτρα, πως θα το εισπράξουν αυτές, πως θα ζητήσουμε την υποστήριξή τους τόσο στα θέματα της πανδημίας και της οικονομίας, όσο και στα εθνικά θέματα;

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: "Τα επιστημονικά δεδομένα που θα σας παρουσιάσει ο Σωτήρης, είναι η βάση των αποφάσεων. Η χρήση μάσκας μας διαφοροποιεί από την Άνοιξη".
Δεν λέει την αλήθεια, οι επιστήμονες από καιρό προτείνουν μέτρα και η κυβέρνηση δεν τα έπαιρνε. Όσο για την χρήση μάσκας, απέκρυψε ό,τι την Άνοιξη έλεγαν ό,τι δεν χρειάζεται η χρήση της μάσκας, επειδή τότε δεν είχε η χώρα μάσκες.

Στην συνέχεια είπε: "Στο ερώτημα, γιατί δεν περιμένετε να δείτε την απόδοση των μέτρων που πήρατε, απαντώ ό,τι επειδή η αύξηση είναι εκθετική των κρουσμάτων, δεν μπορούσα να περιμένω".
Ο πρωθυπουργός στρεψοδικεί για ευνόητους λόγους.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Γιατί περίμεναν να γίνει εκθετική η αύξηση των κρουσμάτων, για να πάρουν τα προηγούμενα μέτρα, πού τώρα κρίνουν αναποτελεσματικά;
Μας έλεγαν ό,τι γνωρίζουν τώρα τον κορωνοιό και ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα, έλεγαν ό,τι είχαν ενισχύσει το υγειονομικό σύστημα.

Ο πανικός των τελευταίων ημερών, δείχνει το ακριβώς αντίθετο, ούτε γνώση είχαν, ούτε σχέδιο, ούτε αποτελεσματική αντιμετώπιση έχουν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί μέσα σε λίγες ημέρες αλλάζεται μέτρα είπε: "Η αύξηση ήρθε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες".

Όχι, το εργαστήριο ανάλυσης λυμάτων του ΑΠΘ, το είχε εντοπίσει και είχε ενημερώσει τους αρμόδιους, από τις 20 Οκτωβρίου, όπως και τα "γρήγορα τεστ" στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είχαν δείξει ό,τι οι φορείς είναι το 7.5 τοις χιλίοις, αν το ανάγετε στο ένα εκατομμύριο της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε τον εφιαλτικό αριθμό φορέων στην Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, η χώρα και οι πολίτες δοκιμάζονται, και η κυβέρνηση, όπως και οι τοπικοί άρχοντες, δείχνουν ανικανότητα και ανευθυνότητα.

Εμείς οι πολίτες πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα, να είμαστε υπεύθυνοι και να προσέχουμε, ακόμη περισσότερο.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.