Ανάμεσα στο θορυβώδη βαψομαλλιά Τραμπ και τον ετοιμόρροπο γεροξεκούτη Μπάιντεν

Σε μεγάλη πολιτική κρίση εξελίσσεται η προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ. Στον απόηχο της διάψευσης των προφανώς στημένων δημοσκοπήσεων, ο νυν Πρόεδρος Τραμπ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να "πεθάνει". Ωστόσο, το εκλογικό δίλημμα των Αμερικανών πολιτών ήταν το πραγματικό διακύβευμα μιας συγκεκριμένης, όσο και περιορισμένης επιλογής. Ο Αμερικανικός λαός είχε να επιλέξει ανάμεσα στο θορυβώδη βαψομαλλιά Τραμπ και στον ετοιμόρροπο γεροξεκούτη Μπάιντεν. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Το άθροισμα των ηλικιών και των δύο υποψηφίων ξεπερνάει τα 150 χρόνια! Αναρωτιέται κανείς, αν ολόκληρη υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ με 328 εκατομμύρια πολίτες, δεν διαθέτει κάποιαν άλλη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική προσωπικότητα για το αξίωμα του Προέδρου, πέραν των δύο αυτών γραφικών δεινοσαύρων; Η απάντηση σε αυτό υποδεικνύει την πολιτική υστέρηση που διακατέχει όχι μόνο το αμερικανικό πολιτικό σύστημα εξουσίας, αλλά τολμώ να πω και το διεθνές, αφού μετά βίας μπορεί να αναγνωρίσει κανείς παγκοσμίως ελάχιστες προσωπικότητες, που βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο της μετριότητας.

Όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον για την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου, αυτό εξαντλείται στην πιθανολογούμενη εύνοια και υποστήριξη του προς την Ελλάδα στη διαμάχη της με την Τουρκία. Προσωπικά δεν προκρίνω κανέναν από τους δύο και δεν τρέφω τις ίδιες αυταπάτες και φρούδες ελπίδες, που καθώς φαίνεται έχουν κατακλύσει τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία στοιχίζονται μαζί με την Γερμανία στην υποστήριξη τους προς τον δήθεν "φιλέλληνα" Μπάιντεν, που θα καθαρίσει για λογαριασμό της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. 

Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι; Αυτό που αποτελεί έκπληξη δεν είναι η πάγια ελληνική αντίληψη της εξεύρεσης ενός ξένου σωτήρα που θα λύσει τα προβλήματα μας, όσο η πλήρης αποτυχία μιας αντιτραμπικής προπαγάνδας που κατέκλυσε τις οθόνες μας, πληρωμένης από πολλά χρήματα, αλλά το ίδιο διαψευσμένης όπως εκείνη της Χίλαρι Κλίντον πριν από τέσσερα χρόνια. Όποιος παρακολούθησε τις εκπομπές για τις αμερικανικές εκλογές, θα διαπίστωσε προφανώς, ότι όχι μόνο δεν τηρήθηκε μια αξιοπρεπής πολιτική ουδετερότητα, αλλά αντίθετα δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Παρέλασαν όλοι οι "Δημοκρατικοί" για να μας πείσουν πόσο κακός είναι ο Τραμπ και πόσο ανθρώπινος ο Μπάιντεν. 

Και κάθε φορά ερχόταν η "σφαλιάρα" μιας νέας καταμέτρησης, που έδειχνε, ότι ακόμη και μαύροι ψηφοφόροι είχαν προτιμήσει τον "ρατσιστή' Τραμπ. Ήταν πράγματι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς τις αντιδράσεις τους κάθε φορά που ο Τραμπ κέρδιζε κάποια πολιτεία σε βάρος του ευνοούμενου τους Μπάιντεν. Πόσο πιο αναξιόπιστοι και καταγέλαστοι θα μπορούσαν να γίνουν, όσοι επιμένουν να θέτουν την ενημέρωση του κοινού κάτω από τη δική τους προπαγάνδα; Οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε ότι τα προβλήματα μας είναι μόνο δικά μας και ότι κανένας σωτήρας δεν θα έρθει για να μας σώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail