Απλώνεται επικίνδυνα η ΜΕΔΟΥΣΑ: Πρώτη φορά θα μετάσχουν Γαλλία και Εμιράτα!

Freepen.gr - Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτελεί η κοινή άσκηση Ελλάδας, Κύπρου κι Αιγύπτου με τον κωδικό Μέδουσα στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν φέτος και δύο "ορκισμένοι" εχθροί της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ο αμυντικός συντάκτης, Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο του ΣΤΑΡ,  η άσκηση διευρύνεται φέτος για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δύο πολύ σημαντικών γεωστρατηγικών παικτών που σε κάθε ευκαιρία κοντράρουν ανοικτά τον Ερντογάν.

Η Μέδουσα πού γίνεται φέτος για 10η φορά θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα 30 Νοεμβρίου έως της 6 Δεκεμβρίου στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Η Γαλλία θα συμμετάσχει με ένα έως τρία πολεμικά πλοία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με δύο έως έξι μαχητικά αεροσκάφη Μirage-2000.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην άσκηση με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη f-16, ελικόπτερα Απάτσι και ένα λόχο πεζοναυτών 

Η Κύπρος με ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις.

Τέλος η Αίγυπτος θα μετάσχει με το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο "Νάσερ" και άλλα πολεμικά πλοία καθώς επίσης με μαχητικά αεροσκάφη f-16 και Μιράζ 2000.

Ωστόσο τα νούμερα  είναι ακόμα ρευστά εξαιτίας της πανδημίας

Την τελευταία φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος θα συναντηθεί στο Κάιρο με τον αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail