Φόβος μεγάλης αιματοχυσίας στην Αιθιοπία - Σε κίνδυνο οι άμαχοι

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων της Αιθιοπίας δήλωσε την Κυριακή ότι θα "χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης και πυροβολικό" για να καταλάβουν την πόλη Mekelle, την πρωτεύουσα της περιοχής Tigray, από τις δυνάμεις του TPLF.

"Οι επόμενες φάσεις είναι το αποφασιστικό μέρος της επιχείρησης, το οποίο είναι να περικυκλώσει το Mekelle χρησιμοποιώντας άρματα μάχης για α τελειώσει τη μάχη στις ορεινές περιοχές και να προελάσει ο κυβερνητικός στρατός στα χωράφια", δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος συνταγματάρχης Dejene Tsegaye στο κρατικό Ethiopia Broadcasting Corporation, όπως ανέφερε το Reuters.

Ο Αιθιοπικός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες για την πιθανή χρήση πυροβολικού στην πόλη.

Αιτία των συγκρούσεων είναι η μη αναγνώριση από τη φυλή του Tigray της νομιμότητας της κυβέρνησης Abyi, καθώς με βάση το σύνταγμα της χώρας έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί γενικές εκλογές τον Αύγουστο, οι οποίες όμως δεν έλαβαν χώρα με πρόσχημα την πανδημία. Ωστόσο οι Tigray πραγματοποίησαν εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου, τις οποίες ο Abyi χαρακτήρισε παράνομες και στις αρχές Νοεμβρίου κινήθηκε εναντίον της περιοχής των Tigray κατηγορώντας τη φυλή ότι αποπειράθηκε να καταλάβει τοπική στρατιωτική βάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail