Βρώμικα και σκοτεινά παιχνίδια της τουρκικής πρεσβείας στην Στοκχόλμη

Freepen.gr - Σε κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συμβάσεων, Τούρκοι διπλωμάτες και προξενικοί αξιωματικοί στη Σουηδία έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ και 27 άλλους επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης που ζουν στη Σουηδία.

Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε το Nordic Monitor, η τουρκική πρεσβεία σκιαγράφησε κρυφά επικριτές της κυβέρνησης στην Άγκυρα με επικεφαλής τον ισλαμιστή Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενημέρωσε την έδρα στην Άγκυρα. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν για να χαλκεύσει μια ψεύτικη ποινική υπόθεση εναντίον αυτών των ανθρώπων με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ο Bozkurt, ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας ειδήσεων Nordic Monitor, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στον κατάλογο στόχων της κυβέρνησης Erdoğan. Δέχθηκε επίθεση κοντά στο σπίτι του στη Στοκχόλμη στις 24 Σεπτεμβρίου. Λίγο μετά που έφυγε από το διαμέρισμά του, δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες που τον έριξαν στο έδαφος, τον γρονθοκόπησαν και στη συνέχεια έφυγαν Ο Bozkurt υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια του και υποβλήθηκε σε θεραπεία σε θάλαμο έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομική έρευνα για το περιστατικό εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Οι άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν από την πρεσβεία περιλάμβαναν εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους τοπικών ενώσεων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ζουν στη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ, το Χέλσινγκμποργκ, το Νόρσμποργκ, το Μάλμε και άλλες πόλεις της Σουηδίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail