Ναύαρχος Φενέκος: Οι Ελληνες πολίτες δικαιούνται να έχουν άποψη και να γνωρίζουν για τα εξοπλιστικά

Με μια ανάρτησή του με τίτλο "Ποτέ Ξανά" ο υποναύαρχος ε.α. και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιος Φενέκος υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να ρωτούν και να ασκούν έλεγχο όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας:

Επειδή ακούγονται διάφορες αντιδημοκρατικές απόψεις και μάλιστα από χείλη υψηλότατων δημόσιων λειτουργών (νυν και πρώην), ότι δηλαδή δεν μπορούν οι πολίτες να ελέγχουν και να ρωτάνε για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας και ότι αυτό στην ουσία είναι μαύρο κουτί που αφορά την κυβέρνηση και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων (αυτοί ξέρουν), ξεκαθαρίζω με σαφήνεια:

Σε μία δημοκρατία δεν υπάρχουν μαύρα κουτιά και αδιαφανείς διαδικασίες.
Την αδιαφάνεια, την καταχρηστική επίκληση του απόρρητου και του επείγοντος και τα μαύρα κουτιά στις αδιαφανεις επιλογές και τις εξοπλιστικές δαπάνες, τα πλήρωσε ο κάθε Έλληνας πολίτης με χρεωκοπία, μνημόνια και δάνεια εκατοντάδων δις, υποβάθμιση της ζωής του και με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Όλα οφείλεται να ελέγχονται από το Κοινοβούλιο, από τους εκπροσώπους της βούλησης του λαού!
Όμως και οι πολίτες σε αυτή την χώρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης,.

Δικαιούνται αναντίρρητα μέσω του δημόσιου λόγου, όχι μόνο να κάνουν κριτική, αλλά και να πληροφορηθούν για τις κυβερνητικές επιλογές, να υποβάλλουν προτάσεις, να πληροφορηθούν για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και να τους ελέγξουν για τις δαπάνες και για τον τρόπο που ενασκούν τα καθήκοντά τους.

Είναι δε θεσμική υποχρέωση της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να απαντάει!
Σταματήστε λοιπόν να εκτίθεσθε όσοι μέμφεστε κάθε πολίτη που εκφράζει δημόσια την άποψή του και απαιτεί να πληροφορηθεί για την ακεραιότητα των επιλογών των δημόσιων λειτουργών και για το που πάει το δημόσιο χρήμα και πως δαπανάται!

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail