Αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι το να ανοιγοκλείνεις την οικονομία δεν είναι λύση

tlparadis / pixabay
25 Ιουνίου, είχαμε 9 διασωληνωμένους. Η χώρα άνοιξε αρχές Μαΐου, αρκετό διάστημα για να κολλήσουν και οι απροσεκτοι νέοι τους πατεράδες και τους παππούδες, και οι ιερείς τους πιστούς. Θυμάμαι ακόμα τις κραυγές "να δείτε τι θα γίνει σε δύο βδομάδες". Τίποτα δεν έγινε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Οι ΜΕΘ άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το χωρίς όρους άνοιγμα του τουρισμού και κάτι που θα έρθει σαν σοκ. Ναι έχουμε ακόμα τουρίστες, έχουμε ακόμα κρούσματα σε γηροκομεία, νοσοκομεία και χώρους που αποτελούν καθαρά κυβερνητική ευθύνη και φιλοξενούν άτομα με τις περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ΜΕΘ και κανένας δεν ασχολείται αλλά πάνω από όλα οι ευπαθείς.

Κανένας δεν απαιτεί να μάθει πόσες ΜΕΘ έφτιαξαν στο διάστημα που μας έκλεισαν μέσα. Για αυτό άλλωστε μας έκλεισαν. Τι ετοίμασαν, τι ετοιμάζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις 1000 ΜΕΘ για κορονοϊό και να είναι είναι κατειλημμένες οι 700 και άλλο να λες ότι κινδυνεύει το σύστημα με 140 διασωληνωμένους.

Αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται το ότι το να ανοιγοκλείνεις την οικονομία δεν είναι λύση και θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και κυρίως για τους ευπαθείς θα το καταλάβουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail