Κρεμλίνο: Δε θα πατήσουν τουρκικά στρατεύματα στο Καραμπάχ

Freepen.gr - Δε γίνεται λόγος για την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στο επίσημο κείμενο της δήλωσης που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει το RIA Novosti.

"Δεν υπάρχει καμία λέξη γι' αυτό στο κείμενο της δήλωσης. Δεν υπάρχει συμφωνία επ ' αυτού. Η ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών δεν έχει συμφωνηθεί. Υπήρξε συζήτηση για τη δημιουργία ενός κέντρου παρακολούθησης στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν και αποτέλεσε αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας. Δεν είναι το Καραμπάχ", είπε ο Πεσκόφ.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψαν δήλωση σχετικά με πλήρη κατάπαυση του πυρός και παύση όλων των στρατιωτικών ενεργειών στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τη 01:00 ώρα Ερεβάν στις 10 Νοεμβρίου.

Η Αρμενία μετά από μια ηρωική αντίσταση 45 ημερών και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν, οδηγήθηκε σε μια αρνητική για αυτήν συνθηκολόγηση προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης καταστροφή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail