Έσπασε το φράγμα των 8 Mach ο Zirkon σε εκτόξευση στη θάλασσα του Μπάρεντς

Freepen.gr -  "Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δοκιμών νέων όπλων. Σύμφωνα με τα δεδομένα ζωντανής παρακολούθησης και καταγραφής, o υπερηχητικός αντι-πλοϊκός πυραύλος Tsirkon έπληξε επιτυχώς τον θαλάσσιο στόχο σε απόσταση 450 χιλιομέτρων (280 μίλια). Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ταχύτητα του πυραύλου ήταν μεγαλύτερη από 8 Mach", ανέφερε το Γραφείο Τύπου.

Η περιοχή στη θάλασσα του Μπάρεντς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Βόρειου Στόλου, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού Marshal Ustinov και της φρεγάτας Admiral Kasatonov.

Σύμφωνα με τα βίντεο που είναι διαθέσιμα στο επίσημο κανάλι του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο YouTube, η δοκιμαστική εκτόξευση του Tsirkon πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.

Νωρίτερα, η φρεγάτα Admiral Gorshkov είχε εκτοξεύσει έναν υπερηχητικό πυραύλο Tsirkon τον Οκτώβριο του 2020. Ο πυραύλος κάλυψε τότε απόσταση 450 χιλιομέτρων. Το μέγιστο υψόμετρο της τροχιάς του ήταν 28 χιλιόμετρα (17 μίλια). Η πτήση διήρκεσε 4,5 λεπτά. Ο πύραυλος έφτασε στην υπερηχητική ταχύτητα πάνω από 8 Μach.

Το Admiral Gorshkov είναι μια φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων που σχεδιάστηκε από το Γραφείο Σχεδιασμού Severnoye και ενσωματώνει τη χρήση της τεχνολογίας stealth. Οι νέες φρεγάτες κατασκευάζονται με τεχνολογίες stealth. Τα σύγχρονα σύνθετα υλικά χρησιμοποιούνται για την ελαχιστοποίηση του ίχνους στα ραντάρ.

Οι φρεγάτες αυτού του τύπου είναι οι πιο ισχυρές στο Ρωσικό Ναυτικό. Είναι εξοπλισμένες με κατακόρυφους εκτοξευτές 3S-14 που μπορούν να πυροδοτήσουν πυραύλους κρουζ Kalibr,  αντιπλοϊκούς πυραύλους Onix και αντιπλοϊκούς  υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail