Τι "προφήτευε" ο πρωθυπουργός στις 7 Απριλίου για το δεύτερο κύμα της επιδημίας και την...ετοιμότητά μας

Σε μια τηλεδιάσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, τον Απόστολο Αρμαγανίδη από το «Αττικόν», την Αναστασία Κοτανίδου από τον «Ευαγγελισμό», την Αντωνία Κουτσούκου από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», την Ελένη Γκέκα από το ΑΧΕΠΑ και τη Μηλίτσα Μπιτζάνη από το «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, που είχε το απόγευμα της Τρίτης 7 Απριλίου 2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Νομίζω ότι γι' αυτό τον κύκλο της επιδημίας, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, ο χρόνος πιστεύω ότι κερδήθηκε. Επειδή το πρώτο πράγμα που κοιτάζω κάθε πρωί είναι οι διασωληνώσεις και το πόσο στενές είναι οι διασωληνώσεις που έχουμε ακόμα, πιστεύω ότι - αν δεν κάνουμε κάτι λάθος - θα έχουμε κερδίσει το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο. Ότι θα ξανάρθει αυτή η επιδημία, είναι περίπου βέβαιο. Αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους».

Τελικά μας βρήκε πιο έτοιμους κ. πρωθυπουργέ ή εντελώς απροετοίμαστους; Το κράτος πανικού με τις εξαγγελίες μέτρων να διαδέχεται η μία την άλλη, όπως επίσης τα απανωτά διαγγέλματα και το μαρτύριο της σταγόνας μαρτυρούν το δεύτερο.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο κλείσιμο του βίντεο:



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail