Ο Αρμένιος πρωθυπουργός μετάνιωσε που δεν παρέδωσε 5 περιφέρειες πέρυσι στους Αζέρους

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν θεώρησε ότι εάν το Ερεβάν είχε επιστρέψει πέντε περιοχές κοντά στο Καραμπάχ στο Μπακού πριν από ένα χρόνο, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη από ό,τι είναι τώρα, αλλά κανείς δεν το είδε ως σωστή επιλογή.

"Όταν βλέπουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, μπορούμε να πούμε με μια ματιά στο παρελθόν, ότι εάν συμφωνούσαμε πριν από ένα χρόνο στη φόρμουλα για την επιστροφή των πέντε περιφερειών, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Αλλά υπήρχε κάποιος στην Αρμενία που πίστευε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος;”.

Συνέχισε, "(υπήρχαν) πολύ λίγοι, και δεν θα το πίστευα ούτε εγώ αυτό, επειδή το θέμα περιβάλλεται από πολλή ασάφεια", σημειώνοντας ότι η εναλλακτική λύση στην ένοπλη σύγκρουση ήταν να επιστρέψουν οι πέντε περιοχές, τις οποίες οι Αρμένιοι θεωρούν "ζώνη ασφαλείας" για το Καραμπάχ.

Ο Πασινιάν εξήγησε ότι η αρμενική πλευρά δεν συμφώνησε σε ένα τέτοιο βήμα τις πρώτες ημέρες μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Καραμπάχ τον Σεπτέμβριο, επειδή οι πολεμικές επιχειρήσεις ήταν επιτυχείς κατά την αρχική περίοδο, ενώ δεν υπήρξε αλλαγή στις συνθήκες επιστροφής των περιοχών.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε: "το κάναμε αφού κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε ευκαιρία για μετασχηματισμό στον πόλεμο και το καθήκον ήταν να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο της εξέλιξης των γεγονότων".

Ο Πασινιάν περιέγραψε τι συμβαίνει στο Καραμπάχ ως καταστροφή και είπε ότι φέρει προσωπικά την ευθύνη γι ' αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail