Η εγκατάσταση 4000 ισλαμιστών στο Καραμπάχ μπορεί να οδηγήσει σε στρατιωτική επέμβαση τη Μόσχα

Πηγές κοντά στην κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κατάφεραν να λάβουν πληροφορίες ότι η Τουρκία, σε συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν, παρείχε έγγραφα για τη νομική διευθέτηση της πρώτης ομάδας τουλάχιστον 4.000 Τούρκων (που ήρθαν στο Αζερμπαϊτζάν ως τρομοκράτες και μισθοφόροι) που σύντομα θα εγκατασταθούν σε πόλεις και χωριά στο νότιο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Drago Bosnic - fort-russ.com

Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτές οι πόλεις και χωριά ήταν παλαιότερα κατοικημένες από Αρμένιους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά την επίθεση των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι αυτοί οι "άποικοι" είναι κυρίως τρομοκράτες και εξτρεμιστές που πολέμησαν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως η Τζαμπάτ Αλ-Νούσρα και ακόμη και το Ισλαμικό Κράτος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο σχηματισμός οχυρών Ουαχάμπι στη συνοριακή περιοχή με την Αρμενία, ειδικά στα νοτιοανατολικά σύνορά της.

Εκτός από το να εξελιχθεί η κατάσταση αυτή σε ένα δυνητικό κίνδυνο για τα αρμενικά στρατεύματα από Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ), καθώς και τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις κατά μήκος του LOC (γραμμή επαφής), αυτοί οι τρομοκράτες είναι επίσης πιθανό να έρθουν σε επαφή με τα τακτικά αρμενικά στρατεύματα στην Αρμενία, καθώς επίσης η ρωσική συνοριοφύλακη να βοηθήσει την Αρμενία να προστατεύει τα σύνορά της από δύο εξαιρετικά επιθετικούς και επεκτατικούς τουρκικούς γείτονες.

Αυτό, με τη σειρά του, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε έναν άλλο πόλεμο και η Ρωσία θα μπορούσε να τεθεί σε μια κατάσταση όπου θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της κατευνασμού της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ή της πλήρους αντιπαράθεσης για να σώσει όχι μόνο ό,τι έχει απομείνει από το Αρτσάκ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), αλλά και την ίδια την Αρμενία. Και δεν είναι καθόλου αδύνατο σενάριο, καθώς ακόμη και οι Αζέροι είναι διαβόητοι για τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου εναντίον των Αρμενίων και της κληρονομιάς τους.

Και ακόμα κι αν οι Τούρκοι κάτω από τον νεο-οθωμανό μίνι σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι Αζέροι ημι-υποτελείς τους κάτω από τον Ιλχάμ Αλίγιεφ καταφέρουν να αποτρέψουν τον ανοιχτό πόλεμο (υπό την προϋπόθεση ότι θέλουν ακόμη και να διατηρήσουν το σημερινό status quo), είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτρέψουν τους πραγματικούς τρομοκράτες να κάνουν αυτό που έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν-τρομοκρατία.

Από την άλλη πλευρά, ίσως αυτό ακριβώς επιδιώκει η επεκτατική Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν ήταν δυσάρεστα έκπληκτος από το γεγονός ότι η Ρωσία μπήκε και εμπόδισε την πλήρη Νεο-Οθωμανική νίκη και μια ακόμη σφαγή των Αρμενίων στα προγονικά εδάφη τους. Η υπογραφή της τριμερούς συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν άφησε την Τουρκία εκτός, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της Τουρκίας ήταν ζωτικής σημασίας για το Αζερμπαϊτζάν.

Η στρατηγική της εγκατάστασης τρομοκρατών τόσο κοντά στην κρίσιμη νότια πλευρά της Ρωσίας, σε άμεση γειτνίαση με τον συνεχώς ασταθή Βόρειο Καύκασο, θα μπορούσε να οδηγήσει στη Ρωσία να ωθηθεί σε μια γωνία, αφήνοντάς την χωρίς άλλη επιλογή παρά να παρέμβει άμεσα, πράγμα που θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια ήττα του νεο-Οθωμανισμού, καθώς το Αζερμπαϊτζάν (και ακόμη και η ίδια η Τουρκία) είναι, στρατιωτικά μιλώντας, είναι ένας νάνος σε σύγκριση με τον μαζικό στρατό της Ρωσίας.

Και πριν κάποιος υποθέσει ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία θα μπορέσουν να επαναλάβουν την επιτυχία των Ισραηλινών και δυτικών σχεδιασμένων τουρκικών drones, τα οποία χρησιμοποίησαν εναντίον του ξεπερασμένου στρατού του Αρτσάκ, η πρόσφατη ρωσική ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή θα ακυρώσει σίγουρα αυτό το πλεονέκτημα. Εκτός από αυτό, η ίδια η Ρωσία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη στην ανάπτυξη των δικών της ένοπλων drones.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail