Τα κύματα του τσουνάμι έφτασαν τα 2,3 μέτρα μετά το σεισμό της Σμύρνης

Freepen.gr - Τα κύματα του τσουνάμι έφτασαν μέχρι και ύψος 2,3 μέτρων κατά τον καταστροφικό σεισμό στις 30 Οκτωβρίου που έπληξε την επαρχία της Σμύρνης, δήλωσε ο καθηγητής γεωφυσικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Kocaeli, Dr. Ergin Ulutaş, ανέφερε η Cumhuriyet.

"Δεν πρέπει να το ερμηνεύσουμε ως ένα μόνο κύμα που βρισκόταν σε ύψος 2,3 μέτρων", δήλωσε ο λέκτορας, σημειώνοντας ότι πολλαπλά κύματα έπληξαν επανειλημμένα.

Τα κύματα τσουνάμι εμφανίστηκαν τόσο μακριά όσο 76 χιλιόμετρα μακριά, αποκάλυψε μια έρευνα της περιοχής, δήλωσε ο Ulutaş, προσθέτοντας ότι το νερό διείσδυσε μέχρι και 415 μέτρα στην ενδοχώρα σε ορισμένα σημεία.

"Μετρήσαμε 1,9 μέτρα στο πρόσωπο ενός σπιτιού δίπλα στη θάλασσα".

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν ιστορικές αναφορές για "μεγάλα κύματα" από τους κατοίκους του Αιγαίου, γι ' αυτό είναι πιθανό η περιοχή να ευνοεί τα τσουνάμι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail