Πάνω από 22.000 μέλη του HDP έχουν συλληφθεί - Κέρδισε 65 δήμους αλλά διατηρεί μόνο...έξι!

Freepen.gr - Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Νομική Επιτροπή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), 22.321 μέλη του HDP κρατήθηκαν από τις 24 Ιουνίου 2015 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020. Ο αριθμός των φυλακισμένων μόνο τα δύο πρώτα χρόνια έφτασε τα 3.647. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής τοπικών διοικήσεων του HDP, το HDP κέρδισε 65 Δήμους, αλλά επί του παρόντος έχει απομείνει μόνο 6 Δήμοι. Οι διαχειριστές διορίστηκαν σε 48 Δήμους, τρεις από τους οποίους είναι μητροπολιτικοί Δήμοι. 84 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και 9 μέλη της επαρχιακής γενικής συνέλευσης απολύθηκαν. Από τους 37 συν-δημάρχους που κρατούνται, 18 είναι ακόμα υπό κράτηση, αναφέρει το πρακτορείο Φιράτ.

Ο τεμέλι παρατήρησε ότι το μπλοκ ΑΚΡ-ΜΗΡ προσπαθεί να καταστείλει ή ακόμα και να καταστρέψει την κοινωνική αντιπολίτευση εδώ και 5 χρόνια και επιτέθηκε στην εργατική τάξη, στο γυναικείο κίνημα και στα επιτεύγματά του, και ιδιαίτερα στο HDP, το οποίο είναι το κοινό σημείο όλων. Ανέφερε ότι το μπλοκ ΑΚΡ-ΜΗΡ γνωρίζει ότι το HDP είναι η εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων της Δημοκρατίας.

"Τώρα εκθέτουμε με σαφήνεια το όνομα του καθεστώτος που έχει εδραιωθεί από το 2015: φασισμός", δήλωσε ο Temelli και συνέχισε: "Οι κρατήσεις και οι συλλήψεις που ξεκίνησαν με το" σχέδιο κατάρρευσης " και έγιναν με το πρόσχημα της έρευνας Kobanê δείχνουν ότι η ιδέα HDP είναι μια ελπίδα για τον λαό.”

Ο Temelli υπενθύμισε ότι 11 βουλευτές του HDP φυλακίστηκαν και υπενθυμίζει ότι
περισσότεροι από 100 δήμοι που κέρδισε το κόμμα έχουν καταληφθεί. "Το HDP θα αντισταθεί φυσικά, αλλά αν θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτή τη φασιστική δύναμη, η κοινωνική αντιπολίτευση, ειδικά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή. Εάν υπάρχει ένα καθεστώς που νομιμοποιεί τα βασανιστήρια και μια κοινωνική αντιπολίτευση που δεν υψώνει τη φωνή της εναντίον του, ο φασισμός πηγαίνει τόσο μακριά ώστε οι Κούρδοι χωρικοί να ρίχνονται από ένα ελικόπτερο" δηλώνει ο Temelli.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail