Πασινιάν: Αν δεν υπέγραφα, 20.000 Αρμένιοι στρατιώτες θα πιάνονταν αιχμάλωτοι!

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε την Πέμπτη ότι υπέγραψε τη συμφωνία για να σταματήσει ο πόλεμος στο Καραμπάχ και επειδή ήθελε να σώσει τον στρατό του από την αιχμαλωσία.

"Αν δεν είχα υπογράψει τη συμφωνία για διακοπή των εχθροπραξιών στο Καραμπάχ, περισσότεροι από 20.000 Αρμένιοι στρατιώτες θα είχαν συλληφθεί", ανέφερε ο Πασινιάν σε επιστολή του προς τους πολίτες του.

Συνέχισε: "το έγγραφο που υπογράφηκε σχετικά με το Καραμπάχ δεν σημαίνει τελική λύση στο ζήτημα. Στην παρούσα κατάσταση, η αποδοχή των Συνθηκών που παρουσιάστηκαν ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ολόκληρη η απώλεια του Artsakh (το αρμενικό όνομα για το Καραμπάχ) και χιλιάδες ανθρώπινοι θάνατοι".

Πρόσθεσε: "πήρα αυτή την απόφαση αφού ο (αρμενικός) στρατός, στην πραγματικότητα, επέμεινε στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης ... φανταστείτε την κατάσταση όταν ο στρατός σας λέει να σταματήσετε".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail