20.000 Τούρκοι υπερεθνικιστές και Γκρίζοι Λύκοι στη Γερμανία

Μετά την Γαλλία, αναμένεται και η Γερμανία να απαγορέψει σύντομα την λειτουργία των Γκρίζων Λύκων, την μετωπική οργάνωση του υπερεθνικιστή Μπαχτσελί, συμμάχου του Ερντογάν. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι η μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στη Γερμανία, κατά πολύ μεγαλύτερη και από το νεοναζιστικό NPD. Mόνο η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, το ADÜTDF, περιλαμβάνει 170 οργανώσεις και περίπου 7.000 μέλη που λειτουργούν κατά γενική ομολογία σαν «Πέμπτη Φάλαγγα» του Ερντογάν. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Υπέρ της απαγόρευσης συμφωνούν μέχρι τώρα οι Πράσινοι, η Αριστερά (die Linke) και ένα σημαντικό τμήμα των Χριστιανοδημοκρατών, ενδεχομένως και των Σοσιαλδημοκρατών και αναμένεται σύντομα να δημιουργηθεί η σχετική «δημοκρατική» πλειοψηφία στο γερμανικό κοινοβούλιο - ανεξάρτητα από το ακροδεξιό Afd που προφανώς και αυτό είναι υπέρ της απαγόρευσης των Γκρίζων Λύκων.

Ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο θα αποδυναμώσει σίγουρα την επιρροή που ασκεί συστηματικά η Τουρκία στα εσωτερικά ζητήματα της Γερμανίας, όπου ζουν 3,7 άνθρωποι τουρκικής καταγωγής, οι μισοί σχεδόν από τους οποίους έχουν γερμανική υπηκοότητα, και λειτουργούν εκατοντάδες ανεξέλεγκτα τζαμιά με ιμάμηδες που ελέγχονται πλήρως από το τουρκικό κράτος. 

Και σίγουρα θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν ότι με τις προκλήσεις και την επιθετικότητά του «ξεπέρασε τα εσκαμμένα» ακόμα και για τους παραδοσιακούς του φίλους, τους Γερμανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail