Η Ρωσία αποκαλύπτει: έως και 2.000 ξένοι μισθοφόροι στο Καραμπάχ

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι ο αριθμός των μαχητών από τη Μέση Ανατολή στην περιοχή Καραμπάχ είναι κοντά στους 2.000, τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Τουρκία για την επίλυση της σύγκρουσης ειρηνικά.

Ο Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant: "φυσικά ανησυχούμε για τη διεθνοποίηση της σύγκρουσης του Καραμπάχ και τη συμμετοχή μαχητών από τη Μέση Ανατολή σε αυτήν”.

Συνέχισε: "έχουμε επανειλημμένα καλέσει τους εξωτερικούς παράγοντες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους για να διακόψουν τη μεταφορά μισθοφόρων, ο αριθμός των οποίων στη ζώνη των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πλησιάζει τους 2.000 ανθρώπους".

Τώρα το πως η Ρωσία συνεργάζεται με την Τουρκία η οποία στέλνει τους μισθοφόρους στο να σταματήσουν να πηγαίνουν οι τελευταίοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Την ίδια ώρα η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον πολύ δύσκολη για τους αμυνόμενους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail