Περισσότερα από 1,6 εκ. τουρκικά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές διέκοψαν τις υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε πάνω των 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site SoL τη Δευτέρα.

Πάνω από 1, 1 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πάνω από 450.000 άνθρωποι στερήθηκαν υπηρεσίες φυσικού αερίου από τον Ιούνιο, ανέφερε ο ιστότοπος.

Η Τουρκία κατέγραψε αύξηση 32,3 τοις εκατό στις τιμές του φυσικού αερίου και 34,7 τοις εκατό στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου του τουρκικού στατιστικού Ινστιτούτου (TÜIK).

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 70 τοις εκατό κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 80 τοις εκατό κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, ο κατώτατος μισθός στη χώρα αυξήθηκε μόνο κατά 15 τοις εκατό από πέρυσι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail