Αγωνία για την τύχη 14χρονης χριστιανής από το Πακιστάν: Εκστρατεία να της δώσει άσυλο ο Μπόρις Τζόνσον!

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, κλήθηκε να προσφέρει άσυλο στη Μάιρα Σαχμπάζ, μια 14χρονη Πακιστανή χριστιανή κοπέλα που απήχθη, παντρεύτηκε βίαια και προσηλυτίστηκε χωρίς τη θέλησή της στο Ισλάμ νωρίτερα αυτό το έτος. Σύμφωνα με το Aid to the Church in Need, η Σαχμπάζ παραμένει υπό απειλή μήνες μετά που δραπέτευσε από τον απαγωγέα της και επέστρεψε στην οικογένειά της, αναφέρει το ICC.

Στις 28 Απριλίου 2020, η Σαχμπάζ απήχθη υπό την απειλή όπλου από τον Mohamad Nakash Tariq, έναν 45χρονο άνδρα, και δύο συνεργούς ενώ περπατούσε στο σπίτι στην πόλη Madina, κοντά στο Faisalabad. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι απαγωγείς ανάγκασαν την Σαχμπάζ να μπει σε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησαν στον αέρα καθώς έφυγαν από το σημείο.

Το Aid to the Church in Need αναφέρει ότι η Σαχμπάζ είπε στην αστυνομία ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, βιάστηκε και αναγκάστηκε να υπογράψει κενά χαρτιά που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τον Nakash ως πιστοποιητικό γάμου και πιστοποιητικό εξισλαμισμού. Η Σαχμπάζ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Nakash την κινηματογραφούσε να βιάζεται και απειλούσε να αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο αν αντιστεκόταν.

Τον Αύγουστο, η Σαχμπάζ διέφυγε από την κράτηση του Nakash και έφυγε για να κρυφτεί με τους γονείς της. Η διαφυγή της έλαβε χώρα πέντε ημέρες αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης επικύρωσε το γάμο της με τον Nakash!

Πρόσφατα, περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε μια εκστρατεία ζητώντας από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να χορηγήσει άσυλο στην Σαχμπάζ και την οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι η Σαχμπάζ αντιμετωπίζει απειλές από φανατικούς που την κατηγορούν για τη διάπραξη αποστασίας για τη διακοπή του γάμου με τον Nakash.

Σε δήλωσή της η νεαρή κοπέλα απευθύνθηκε απευθείας στον Πρωθυπουργό Johnson. "Είμαι πολύ φοβισμένη λόγω των απειλών για τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Παρακαλώ προστατέψτε με".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail