Το νεότερο ρωσικό υποβρύχιο χτύπησε στόχο 1.000 χιλιόμετρα μακριά με πυραύλους κρουζ Kalibr

Freepen.gr - Το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, που αναπτύχθηκε στη Λευκή Θάλασσα, χτύπησε με επιτυχία ένα στόχο στο Chizha στην περιοχή του Αρχάγγελσκ της Ρωσίας περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά, με ένα πύραυλο κρουζ Kalibr κατά το τελικό στάδιο των κρατικών δοκιμών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου.

"Σήμερα, το κύριο πλοίο του έργου Yasen-M - το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan - πυροδότησε με επιτυχία το κύριο πυραυλικό του σύστημα σε παράκτιο στόχο. Η πυροδότηση πραγματοποιήθηκε στο τελικό στάδιο των κρατικών δοκιμών από τη Λευκή Θάλασσα. Ο στόχος, που βρισκόταν πάνω από 1.000 χιλιόμετρα μακριά στο έδαφος Chiza στην περιοχή του Arkhangelsk, χτυπήθηκε με επιτυχία από την κεφαλή πυραύλων κρουζ Kalibr", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η περιοχή της πυροδότησης ασφαλίστηκε και υποστηρίχθηκε από πλοία της Ναυτικής Βάσης της Λευκής Θάλασσας του Βόρειου Στόλου.

Η υπηρεσία τύπου αποκάλυψε ότι το υποβρύχιο εισήλθε στο τελικό στάδιο δοκιμής στις 21 Νοεμβρίου, με το κανονικό του πλήρωμα και την ομάδα που ανατέθηκε να το υπηρετήσει. Το πλήρωμα θα ασκήσει επιφανειακούς και υποβρύχιους ελιγμούς σε διάφορα βάθη και θα ελέγξει τα κύρια συστήματα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail