Οι ΗΠΑ "ανησυχούν βαθύτατα" για τις πιθανές δοκιμές των S-400 από την Τουρκία

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ "ανησυχούν βαθύτατα" για τις αναφορές σχετικά με την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας S-400 από την Τουρκία στις ακτές του Εύξεινου Πόντου για πιθανές δοκιμές, ανέφερε το Sputniknews την Τετάρτη, επικαλούμενο το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

"Γνωρίζουμε αυτές τις εκθέσεις. Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σθεναρά στην αγορά από την Τουρκία του συστήματος αεράμυνας S-400 και ανησυχούμε βαθιά για τις αναφορές ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να φέρει το S-400 σε λειτουργία. Η αναστολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, ως απάντηση στην εξαγορά S-400, σηματοδότησε τη σοβαρότητα με την οποία η διοίκηση προσεγγίζει αυτό το ζήτημα", ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η εξαγορά από την Τουρκία του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Μόσχα " εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στη διμερή σχέση [Τουρκίας-ΗΠΑ] και στο ΝΑΤΟ, καθώς και κίνδυνο για πιθανές κυρώσεις του CAATSA [κατά των αντιπάλων της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων]", ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όσοι βρίσκονται γύρω του θα "καταλάβουν" τη θέση της Ουάσινγκτον για το θέμα.

Η Τουρκία σχεδιάζει να διενεργήσει εκτενή δοκιμή των μονάδων αεράμυνας χωρίς να ενεργοποιήσει το σύστημα, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail