Η Τουρκία ανοίγει το δρόμο για τους S-400: Σήμερα οι δοκιμές στη Σινώπη του Πόντου

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει εκδώσει ανακοινώσεις που περιορίζουν τον εναέριο χώρο και τα ύδατα στα ανοικτά των ακτών του Εύξεινου Πόντου για δοκιμές πυροδότησης των ρωσικών αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400, μια εβδομάδα μετά τη μεταφορά τους στην περιοχή, αναφέρει μεταξύ άλλων το Ρόιτερς.

Η ΝΟΤΑΜ περιορίζει μια περιοχή κοντά στην παράκτια πόλη της Σινώπης για μια δοκιμή ραντάρ και, ενδεχομένως, για πραγματικά πυρά για έξι ώρες στις 16 Οκτωβρίου συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αποφύγουν την περιοχή σε ύψος 200.000 ποδιών (61.000 μέτρα).

Το S-400 σύστημα άμυνας επιφανείας-αέρα είναι ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο με ραντάρ μέσης έως μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθήσει εισερχόμενα αεροσκάφη, κατευθύνοντας βλήματα σε βάρος των στόχων τους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων (249 μίλια).

Την περασμένη εβδομάδα-μετά την εμφάνιση βίντεο με τη μεταφορά των S-400, δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ κάλεσαν και πάλι τη διοίκηση του Προέδρου Donald Trump να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail