«Η Τουρκία δοκιμάζει τις επόμενες ημέρες τους S-400 στη Σινώπη του Πόντου»

Freepen.gr - Η Τουρκία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή του συστήματος αεράμυνας S-400  το διάστημα 5-6 Οκτωβρίου σύμφωνα με ένα κομμάτι της επίσημης αλληλογραφίας με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου το οποίο ήρθε σε γνώση του turkishminute.com. Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία και θα κάνει δοκιμές στα μέσα Οκτωβρίου κοντά στη βόρεια πόλη της Σινώπης του Πόντου.

"Οι δοκιμαστικές βολές του συστήματος S-400 θα λάβουν χώρα στην περιοχή πυραύλων Σινώπης μεταξύ 05-16 Οκτωβρίου 2020 για να εξασφαλιστεί η ικανότητα εμπλοκής του οπλικού συστήματος S-400, η ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης των ραντάρ του συστήματος, οι δυνατότητες του συστήματος επικοινωνιών και ο έλεγχος των δυνατοτήτων πυροδότησης και ελέγχου εντολών", αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Προεδρία επέτρεψε την προ-ενεργοποίηση του αμυντικού συστήματος πριν από τις δοκιμές στη Σινπώ για να δοκιμάσει τις δυνατότητες ραντάρ στην περιοχή εντολής του αεροδρομίου Mürted κοντά στην Άγκυρα, μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι συστοιχίες των S-400, οι εναέριοι στόχοι τύπου 10 BANSHEE, ένας σταθμός ελέγχου εδάφους UAV και άλλος απαραίτητος εξοπλισμός που επρόκειτο να ετοιμαστεί στην Αεροπορική Βάση Mürted πριν από τις 26 Σεπτεμβρίου θα μεταφερθούν στη Σινώπη στις 5 Οκτωβρίου. Μετά την ανάπτυξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και των πυρομαχικών, οι συστοιχίες S-400 θα πυροδοτηθούν στους στόχους BANSHEE μεταξύ 5 Οκτωβρίου και 16 Οκτωβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail