Οι Αζέροι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν S-300 στο Καραμπάχ - Παραμύθια, απαντούν οι Αρμένιοι

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την καταστροφή του συστήματος πυραύλων S-300 του αρμενικού στρατού στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Καραμπάχ.

Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου δήλωσε: "χθες, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Shushakind, στην περιοχή Khojavind, το αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων S-300 του εχθρού απενεργοποιήθηκε.”

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 που προστατεύουν τον εναέριο χώρο του Ερεβάν έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία μάχης και κινούνται προς τα κατεχόμενα εδάφη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Waqif Darkahli.

Πρόσθεσε: "ανακοινώνουμε ότι θα έχουν την ίδια τύχη του στρατιωτικού εξοπλισμού του αρμενικού στρατού που καταστράφηκε στο Καραμπάχ ... οι πρόσφατες μάχες δείχνουν για άλλη μια φορά ότι ο μύθος του "ανίκητου αρμενικού στρατού" δεν έχει καμία βάση".

Ωστόσο, παρά τον ισχυρισμό, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δεν παρείχε καμία απόδειξη ότι πράγματι κατέστρεψε το σύστημα S-300 του αρμενικού στρατού.
 
Ο εκπρόσωπος του αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, Artsron Hovhannisyan, αρνήθηκε αναφορές για την καταστροφή του συστήματος S-300 στην περιοχή του Καραμπάχ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Sputnik της Ρωσίας, ο Hovhannisyan δήλωσε ότι "αυτές οι πληροφορίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail