Μπακογιάννη εκτός κάθε ορίου: Δικαίωμα του Oruc-Reis οι έρευνες πέραν των 6ν.μ!

Ακραία προκλητική και εκτός ορίων η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε κυνικά και εκτός πάσης λογικής και νομιμότητας ότι κακώς διαμαρτυρόμεθα για τις έρευνες του Oruc Reis, oι οποίες έχουν φτάσει να γίνονται στα 7,5 ν.μ έξω από την Μεγίστη, αφού το Oruc Reis έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες έξω από τα χωρικά μας ύδατα, τα οποία φτάνουν μέχρι τα 6 ν.μ, αφού αυτές οι θαλάσσιες περιοχές θεωρούνται με βάση το Διεθνές Δίκαιο, διεθνή ύδατα.

Από: iskra.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρακάμπτει, έτσι, αυθαίρετα και σκόπιμα το γεγονός ότι μέχρι τα 12 ν.μ αποτελούν τα δυνητικά χωρικά ύδατα της χώρα μας, μέχρι τα οποία έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, δηλαδή τα ύδατα που έχει πλήρη και απόλυτη εθνική κυριαρχία και αν η Ελλάδα δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μ, αυτό οφείλεται στην απειλή της Τουρκίας ότι αν το πράξει, θα εξαπολύσει σε βάρος της Ελλάδας πόλεμο (casus belli).

Με δύο λόγια, η Ντόρα Μπακογιάννη δικαιολογεί τις έρευνες του Oruc Reis στις θαλάσσιες περιοχές έξω από το Καστελόριζο μεταξύ 6-12 ν.μ, επειδή η Ελλάδα κατά απαράδεκτο τρόπο υποκύπτει στον εκβιασμό και την απειλή πολέμου της Τουρκίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ακόμα πιο αυθαίρετα και παράλογα, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα διαμαρτύρεται είναι γιατί το Oruc Reis συνοδεύεται, άκουσον-άκουσον, από στρατιωτικά πλοία της Τουρκίας και επομένως αν δεν συνοδεύονταν, θα μπορούσε να αλωνίζει ανενόχλητο και να διεξάγει έρευνες σε οποιαδήποτε σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έξω από τα ελληνικά νησιά ακόμα και εντός των 12 ν.μ.

Και λέμε επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας διότι είναι αδιανόητο να σκεφθεί κάποιος ότι το Καστελόριζο, όσο περιορισμένη επήρεια και αν θεωρηθεί ότι έχει από κάποιους μεροληπτούντες και ιδιοτελείς στην Άγκυρα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποτεθεί ότι η ΑΟΖ του θα είναι μικρότερη από αυτή ακόμα και των 12 ν.μ, που είναι τα νόμιμα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων με βάση την Διεθνή Σύμβαση της θάλασσας.

Επομένως, η Ντόρα Μπακογιάννη και αν ακόμα θεωρεί ότι από τα 6 έως 12 ν.μ έξω από την Μεγίστη είναι διεθνή ύδατα, ελέω casus belli της Τουρκίας, είναι αδιανόητο να παρακάμπτει το γεγονός ότι τα θαλάσσια ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ αποτελούν αναμφισβήτητα ΑΟΖ της Μεγίστης και ότι επομένως το Oruc Reis παραβιάζει κατάφορα εθνικά θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Εκτός και αν δεχθούμε την εξοργιστική και εκτός κάθε νοσηρής φαντασίας τουρκική θέση ότι τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ(!), πράγμα, άλλωστε, που θέλει να επιβάλλει στην πράξη η Τουρκία με τις έρευνες του Oruc Reis, προκαλώντας τετελεσμένα και περιορίζοντας την Ελλάδα στα ασφυκτικά όρια των 6 ν.μ ως όριο, από το οποίο ξεκινάνε τα κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία της Τουρκίας.

Λυπούμεθα αλλά θέσεις σαν και αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη μόνο από τη άλλη πλευρά του Αιγαίου ακούγονται.

Το τραγικό είναι ότι οι τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη δεν είναι προσωπικές αλλά αποτελούν την ανομολόγητη κυβερνητική πολιτική και τις ανομολόγητες θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλου του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου.

Δυστυχώς, με όλους αυτούς στην εξουσία, ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο τόπος αυτός οδηγείται σε ακόμα πιο μεγάλες εθνικές ταπεινώσεις και σε μεγάλους ακρωτηριασμούς!

Άρης Δημητρίου

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail