Γερμανία-Γαλλία έδωσαν προθεσμία να φύγει το Ορούτς Ρέις ως τη μέρα λήξης της Navtex!

Freepen.gr - Η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν την Πέμπτη την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και της έδωσαν μια εβδομάδα για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, αναφέρει το Ρόιτερς.

"Είναι σαφές σε εμάς ότι η Τουρκία πραγματοποιεί μόνιμα προκλητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε συνέντευξη τύπου μαζί με το Γερμανό και Πολωνό ομόλογό του.

Είπε ότι η μπάλα ήταν στο γήπεδο της Άγκυρας, αλλά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων εάν η Τουρκία δεν επιστρέψει στον διάλογο.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας δήλωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να στείλει το σκάφος πίσω στη Μεσόγειο ήταν "απαράδεκτη".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ, ανέφερε ότι η ένωση θα περιμένει μια εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει.

Σε απλά λόγια, κοροϊδία αφού σε μία εβδομάδα εκπνέει και η τουρκική Navtex.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail