Η Ρωσία έχει αρχίσει να μεταφέρει MiG-29 στην Αρμενία

Freepen.gr - Εν αναμονή πολύ σοβαρών συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία μετέφερε τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Αρμενία, τα οποία είδαν και κατέγραψαν σε κάμερα κινητού τηλεφώνου κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με αναφορές, η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν, καθώς το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Τουρκία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στη Ρωσία.

"Ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 παραδόθηκαν στην Αρμενία από το Ιράν. Μαχητές, πιθανώς MiG-29s άγνωστης εθνικότητας, εντοπίστηκαν κοντά στο Ερεβάν. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το βίντεο γυρίστηκε στον ουρανό του Αζερμπαϊτζάν", αναφέρει το κανάλι τηλεγράφων Ateo και μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro.

Δεν είναι γνωστό με τι ακριβώς συνδέεται η πτήση σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο, ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληροφορίες ότι τα MiG-29 δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Οι επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα δεν υπάρχουν ακόμη, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε ένα σημαντικό γεγονός – μια ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση βρίσκεται στο έδαφος της Αρμενίας και ως εκ τούτου η μεταφορά ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην Αρμενία δεν παραβιάζει τα διεθνή δικαιώματα, ειδικά επειδή το Ιράν δεν έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του στα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail