Προσέξτε τι αποκαλύπτει η Le Point για τον αποκεφαλιστή του Γάλλου καθηγητή

Το "Le Point" αναφέρει ότι το 2011 οι γαλλικές υπηρεσίες ασύλου είχαν απορρίψει την αίτηση ασύλου της οικογένειας του Τσετσένου που αποκεφάλισε τον καθηγητή. Η οικογένεια προσέφυγε στα δικαστήρια - κάποια στιγμή να δούμε και το που βρίσκουν αυτοί οι πάμφτωχοι τα χρήματα για δικαστικές προσφυγές - και η γαλλική Δικαιοσύνη υποχρέωσε το Κράτος να τους δώσει άσυλο. Με την ενηλικίωση του τον Μάρτιο του 2020 ο Τσετσένος αποκεφαλιστής πήρε άδεια διαμονής.

Ειναι αυτοί οι καταπληκτικοί νόμοι που ισχύουν και εδώ και τα αλληλέγγυα δικαστήρια που δικάζουν όχι βάσει εθνικού συμφέροντος, αλλά βάσει κάποιου άλλου δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ας αναλάβει ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται τις ευθύνες του.

Ο αποκεφαλισμός του εκπαιδευτικού έχει και μία άλλη διάσταση που οι Γάλλοι δεν την ακουμπάνε. Οι Γάλλοι μπορεί να θεωρούν εντελώς φυσικό να κυκλοφορούν σατιρικά σκίτσα με τον Μωάμεθ και μάλιστα να γίνονται και μάθημα. Εχοντας διαχωρίσει το Κράτος από την Εκκλησία, κάτι που τώρα πληρώνουν με αίμα, θεωρούν ότι η ελευθερία του λόγου και η δημοκρατία μπορεί να επεκτείνεται και στην σάτιρα των ιερών και των οσίων κάθε θρησκείας. 
 
Ο καθηγητής που αποκεφαλίστηκε θεώρησε προφανώς εξαιρετικά προοδευτικό και δημοκρατικό να πάει σε ένα σχολείο σε περιοχή γκέτο, γιατί τέτοια είναι η περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, με σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ και να ανοίξει κουβέντα με μουσουλμάνους για την ελευθερία του λόγου. Ο συγχωρεμένος θα ήταν σίγουρα από αυτούς που πιστεύουν στην ενσωμάτωση. Δυστυχώς έζησε στο πετσί του ότι το διαφορετικό δεν σέβεται του Ευρωπαίους. 

Παρά το φρικαλέο γεγονός θα πω ότι η κοροϊδία των ιερών προσώπων, της θρησκείας του οποιουδήποτε για μένα δεν είναι ελευθερία του λόγου.

Ελένη Παπαδοπούλου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail