Μεγάλη πτώση του ΑΚΡ καταγράφει η KONDA στην Τουρκία - Βράχος το HDP κι άνοδος έκπληξη

Freepen.gr - Η ερευνητική εταιρεία KONDA μοιράστηκε τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν και το MHP του κυβερνητικού του εταίρου και εξτρεμιστή, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που μοιράστηκε ο γενικός διευθυντής της Konda, Bekir Heavy, η ψήφος του ΑΚΡ μειώθηκε στο 36,7 τοις εκατό το Σεπτέμβριο, η ψήφος του MHP μειώθηκε στο 10,6 τοις εκατό. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Αυγούστου από την ίδια ερευνητική εταιρεία, η ψήφος του ΑΚΡ μειώθηκε κατά 2,4 τοις εκατό, η ψήφος του MHP κατά 1,1 τοις εκατό.

Με βάση την ίδια έρευνα η ψήφος της CHP στο μπλοκ της αντιπολίτευσης μειώθηκε στο 21.6 τοις εκατό, ενώ η ψήφος του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ αυξήθηκε στο 14.8 τοις εκατό. Το φιλοκουρδικό HDP παρέμεινε στο 11.5 τοις εκατό.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος Felicity, του μεγάλου κόμματος ενότητας, του Mελλοντικού Kόμματος του Νταβούτογλου και του κόμματος DEVA του Αλί Μπαμπατζάν συγκεντρώνουν συνολικά 4,8%.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το 70 τοις εκατό των ανθρώπων αναμένουν μια οικονομική κρίση. Μόλο το 18 τοις εκατό απαντά πως ζει χωρίς προβλήματα.

* Mε στοιχεία από την  Birgun

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail