Πιάσαμε το Joker

Kisalay1 / pixabay
Με καθυστέρηση είδαμε και εμείς την ταινία που άρεσε σε αρκετό κόσμο. τον Joker. Προφητική την λές, ή σχεδιασμένη για να προετοιμάσει τον κόσμο για την αυριανή κοινωνία. Σε μια κοινωνία που βασιλεύει η αδικία, η πρόταση του σκηνοθέτη είναι η αντίσταση και η αναρχία μέσα από εξεγέρσεις και βία. Joker ο πρωταγωνιστής. Ένας κλόουν.

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η επανάσταση των κλόουν που ρημάζουν, καίνε την πόλη του Γκόθαμ για να πάρουν πίσω ότι τους ανήκει. Ο σεναριογράφος βέβαια δεν επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι ακριβώς που κλωτσούσαν, έβριζαν και λοιδωρούσαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας, μέρος του προηγούμενου συστήματος, έβαλαν τις μάσκες και συνέχισαν να τρομοκρατούν τον κόσμο και να λεηλατούν το βιός του ως επαναστάτες.

Οι κυρ Παντελήδες όπως χλευαστικά αποκαλούνται από την (ο Θεός να την κάνει) αριστερά, οι νοικοκυραίοι χαμένοι πάντα. Μονά ζυγά κερδίζει η ανομία και οι κουμπουροφοροι.
Τα ίδια είδαμε πρίν λίγους μήνες στις ΗΠΑ, τα ίδια βλέπουμε στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, τα ίδια σε άλλες μορφές βλέπουμε και αλλού. 

Άντε να εξηγήσεις στους πολλούς που θα σε πουν συνωμότη, ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πολεμούσαν στη μία χώρα της αραβικής άνοιξης πήγαιναν μετά στην επόμενη και μετά στην επόμενη και στην μεθεπόμενη μέχρι να καταλήξουν στη Συρία, στη Λιβύη και σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Να τους εξηγήσεις ότι οι "επαναστάτες" κουμπουροφόροι που πολεμούσαν εκεί, έμπαιναν σε ελληνικά νοσοκομεία για να θεραπευτούν πριν μερικά χρόνια για να σταλούν στη συνέχεια στο επόμενο θέατρο επιχειρήσεων. Με χρήματα πληρωμένα φυσικά. Και αυτό δεν είναι καμμιά θεωρία συνωμοσίας, το γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Φθάσαμε στο σήμερα, όπου η ίδια αδέκαστη δικαιοσύνη που δεν ξέρναγε από τις τάξεις της δικαστές που μετρούσαν με τη μεζούρα ρωσίδες, αποφασίζει σήμερα κάτω από την πίεση εξαγριωμένου όχλου.
Φτάσαμε στο σήμερα όπου η κάθε πολυπληθής ομάδα μπορεί να κάψει τη χώρα , να λεηλατήσει και να καταστρέψει περιουσίες με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη αλλά και την κυβέρνηση ανίκανες να κάνουν το παραμικρό.

Φθάσαμε στο σήμερα, όπου η ευνομία και η προστασία του πολίτη είναι θλιβερό ανέκδοτο με σκληρούς παραβατικούς να παραμένουν στα αστυνομικά τμήματα λίγες ώρες μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι για να διαπράξουν ξανά και ξανά βαριά ποινικά αδικήματα.

Φθάσαμε στο σήμερα, όπου λοιδωρείται ένας εκκεντρικός πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή δεν κάνει τα χατήρια σκοτεινών κέντρων, ένας πρόεδρος που σε αντίθεση με τους προηγούμενους δεν έκανε ούτε έναν πόλεμο εκτός συνόρων, ενώ την ίδια ώρα πρώην πρόεδρος μακελλάρης, που αιματοκύλισε 12 χώρες έχει πάνω στο γραφείο του το νόμπελ ειρήνης. 

Το κόμμα του προέδρου που έριξε 2 ατομικές βόμβες μαζί με τα γεράκια του πολέμου και χρηματοδότηση πολυεθνικών που μέχρι από λίγα χρόνια έφτιαχναν τα προϊόντα τους με παιδικά μεροκάματα πείνας και τρόμου στο Μπαγκλαντές στο Πακιστάν, στην Ινδονησία και σε άλλες χώρες της Ασίας, σήμερα οργανώνει και καθοδηγεί επαναστάσεις των κλόουν. Των χρήσιμων ηλιθίων.
¨Η κοινωνία των 2/3 με το 1/3 να επιβιώνει στην παρανομία ή στην εξαθλίωση μετασχηματίζεται σε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στη ζωή και στην περιουσία. Το 1/3 ενάντια στα 2/3 τους νοικοκυραίους και τους κυρ παντελήδες με τη βοήθεια της σημερινής «αριστεράς».

Μια αριστερά που έμεινε άναυδη από τον Γκορμπατσόφ, σοκαρίστηκε απο τον Γέλτσιν και κατάντησε σήμερα εμπροσθοφυλακή και ραχοκοκκαλιά θλιβερών κλόουν. ¨Ενας στρατός, όχι προλετάριων και εργατών αλλά περιθωριακών και οπορτουνιστών, χρηματοδοτούμενος απο σκοτεινά κέντρα και πολυεθνικές.

Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εχθρός, είναι κυρ Παντελής, νοικοκυραίος, φασίστας, ναζί και ότι άλλη γελοία κατηγορία μπορεί να φανταστεί κάποιος. Ακολουθούν τις μεθόδους του Γκαίμπελς, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, για να ελέγξουν, να χειραγωγήσουν τις μάζες και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή λογικής.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας δεν απαιτεί πια τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας για την παραγωγή πλούτου, δεν χρειάζεται πια πολίτες η μηχανή της προόοδου, μόνο τρομοκρατημένους καταναλωτές χωρίς στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail